Ζούσαμε πάντα σ' ένα κάστρο
Υπό έκδοση
ISBN: 978-618-03-4257-4
Μεταίχμιο, Αθήνα, 10/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 24/4/2026
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 20 εκ., 272 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα αριστούργημα γοτθικού σασπένς. Tenebrae Η σκοτεινή και υπαινικτική γοητεία της λογοτεχνίας τρόμου ζωντανεύει μέσα από κλασικά βιβλία του είδους που θα καθηλώσουν τους αναγνώστες. Η σειρά αυτή συγκεντρώνει έργα κορυφαίων συγγραφέων που διαμόρφωσαν τον τρόμο όπως τον ξέρουμε και έχουν εμπνεύσει γενιές δημιουργών και αναγνωστών.
Περιγραφή
Η Μέρικατ Μπλάκγουντ ζει με τη μεγαλύτερη αδερφή της Κόνστανς και τον θείο Τζούλιαν. Μερικά χρόνια πριν, στο τεράστιο οικογενειακό σπίτι ζούσαν εφτά Μπλάκγουντ. Ένα τρομερό βράδυ όμως μια μοιραία δόση αρσενικού βρέθηκε στο βαζάκι με τη ζάχαρη. Η Κόνστανς αθωώθηκε για τους φόνους, αλλά η Μέρικατ θέλει να την προστατεύσει από την περιέργεια και την εχθρότητα των χωρικών. Κι έτσι οι τρεις τους περνούν ευτυχισμένοι τις μέρες τους σε απόλυτη απομόνωση. Μέχρι τη στιγμή που ο ξάδελφος Τσαρλς εισβάλλει στη ζωή τους, εποφθαλμιώντας όχι μόνο τη συμπάθεια της Κόνστανς αλλά και την περιουσία τους. Τα φυλαχτά της Μέρικατ δεν αρκούν για να διαφυλάξουν την εύθραυστη ηρεμία του σπιτιού και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τον διώξει.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ένα αριστούργημα γοτθικού σασπένς.
Joyce Carol Oates

Ανατριχιαστικό και αστείο ταυτόχρονα, αυτό είναι το σπουδαιότερο βιβλίο της Shirley Jackson.
Donna Tartt

Ζηλεύω όσους θα το διαβάσουν πρώτη φορά και στη συνέχεια θα ανακαλύψουν το σύνολο του έργου της – τρομακτικό, αγριευτικό, απλούστατα παράδοξο.
Guardian

Η Shirley Jackson γνώριζε καλύτερα από οποιονδήποτε συγγραφέα, μετά τον Hawthorne, την αξία των στοιχειωμένων πραγμάτων.
New York Times Book Review


Add: 2024-10-22 12:51:02 - Upd: 2024-10-22 12:58:44