Εγχειρίδιο Νευροψυχολογίας της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας – APA
Νευροσυμπεριφορικές διαταραχές και παθήσεις: Σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα
APA Handbook of neuropsychology (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-01-2583-2
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 23/4/2026
€ 70.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 1012 σελ.
Περιγραφή
Το ανά χείρας σύγγραμμα αποτελεί την ελληνική έκδοση του Εγχειριδίου Νευροψυχολογίας της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας. Η προσθήκη του σημαντικού αυτού συλλογικού έργου στην ελληνόφωνη γραμματεία αποσκοπεί στην κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων ακαδημαϊκών απαιτήσεων, καθώς και των κλινικών και ερευνητικών εφαρμογών της νευροψυχολογίας στη χώρα μας.
Ο τόμος αυτός πραγματεύεται τις διά βίου νευροσυμπεριφορικές διαταραχές, όπως τις διαταραχές στη μνήμη, στην κατονομασία και στη λεξικο-σημασιολογική επεξεργασία, τις δυσεπιτελικές εκδηλώσεις, τις ανώτερης τάξης οπτικές διαταραχές, καθώς και τα νευροψυχολογικά ελλείμματα ή/και δυσλειτουργίες που εκδηλώνονται στο πλαίσιο διάφορων νευρολογικών, ψυχιατρικών και ιατρικών παθήσεων όπως η επιληψία, τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, οι λοιμώξεις του ΚΝΣ, τα νεοπλασματικά νοσήματα του αίματος, η έκθεση σε τοξικούς παράγοντες, τα αγγειακά νοσήματα του εγκεφάλου, η ουσιοεξάρτηση, οι διαταραχές του ψυχωσικού και αυτιστικού φάσματος κ.ά.
Η πυκνή και πολυδαίδαλη οργάνωση της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης που παρέχεται από το σύγγραμμα ευελπιστούμε να καλύψει τις ανάγκες που γεννιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων εξειδίκευσης στον χώρο της νευροψυχολογίας, στην κλινική νευροψυχολογία, στις κλινικές και συμπεριφορικές νευροεπιστήμες, ενώ παράλληλα απευθύνεται και σε κλινικούς με ενδιαφέρον για τη συμπεριφορική νευρολογία και τη νευροψυχιατρική. Στους δε κλινικούς στον χώρο της κλινικής ψυχολογίας και της ψυχιατρικής δίδεται η δυνατότητα να εμβαθύνουν στο πεδίο της νευροψυχοπαθολογίας.

Add: 2024-10-23 12:55:36 - Upd: 2024-10-23 12:55:36