Η λοταρία και άλλες ιστορίες
Υπό έκδοση
ISBN: 978-618-03-4282-6
Μεταίχμιο, Αθήνα, 10/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 24/4/2026
€ 12.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
360 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μια επιλογή διηγημάτων της Shirley Jackson που ισορροπούν ανάμεσα στο μυστηριώδες, το τρομακτικό, το φιλοσοφικό και το υπαρξιακό. Tenebrae Η σκοτεινή και υπαινικτική γοητεία της λογοτεχνίας τρόμου ζωντανεύει μέσα από κλασικά βιβλία του είδους που θα καθηλώσουν τους αναγνώστες. Η σειρά αυτή συγκεντρώνει έργα κορυφαίων συγγραφέων που διαμόρφωσαν τον τρόμο όπως τον ξέρουμε και έχουν εμπνεύσει γενιές δημιουργών και αναγνωστών.
Περιγραφή
Σε αυτά τα διηγήματα αποκαλύπτεται το λογοτεχνικό εύρος της Shirley Jackson, μιας απαράμιλλης στιλίστριας του τρόμου, που ξέρει πώς να παίζει μαεστρικά με το αλλόκοτο, το φρικιαστικό αλλά και το αστείο, μιας παραμυθούς που το ταλέντο της «στοιχειώνει» τη λογοτεχνία μέχρι και σήμερα.

Τα διηγήματα του βιβλίου προέρχονται από τις συλλογές H λοταρία και άλλες ιστορίες (1949) και Σκοτεινές ιστορίες (2016) και στην πλειοψηφία τους θυμίζουν στιγμιότυπα δίχως αρχή και τέλος, δίχως συμβατικά ικανοποιητική, τελεσίδικη κατάληξη. Οι εξηγήσεις αποφεύγονται, ιδίως όσον αφορά το παράδοξο στοιχείο· η Jackson δεν προσπαθεί να αναλύσει παρά μονάχα να ανιχνεύσει τον τρόπο με τον οποίο το ανοίκειο αλληλεπιδρά με το άτομο και το κοινωνικό σύνολο, για να δημιουργήσει γραμμές φυγής, αφορμές για αποξενώσεις των εμπλεκομένων από τη ληθαργική επήρεια του γνώριμου.
Από το σημείωμα του μεταφραστή

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
H απόλυτη αυθεντία. Η Jackson άκουγε τη δική της φωνή, έπαιρνε τις δικές της αποφάσεις, απομονωνόταν από όλα τα πνευματικά και λογοτεχνικά ρεύματα... Ήταν μοναδική.
Newsweek

Οι ιστορίες της είναι ξεχωριστές, απολύτως διαχρονικές – τόσο επίκαιρες και τρομακτικές όσο και τη μέρα που πρωτοκυκλοφόρησαν.
A. M. Homes

Οι ιστορίες της Shirley Jackson είναι από τις πιο τρομακτικές που έχουν γραφτεί ποτέ.
Dona Tartt

Στον κόσμο της Jackson, το ασφαλές σπίτι είναι μια παγίδα. Μπείτε και είναι σίγουρο πως θα χαθείτε στο σκοτάδι.
Ottessa Moshfegh

Αριστούργημα του σασπένς.
Joyce Carol Oates

Μια συγκλονιστική συγγραφέας… Αν δεν έχετε διαβάσει τα διηγήματά της, δεν ξέρετε τι χάνετε.
Neil Gaiman

Μία από τις καλύτερες συγγραφείς της λογοτεχνίας των σκοτεινών παρορμήσεων.
Paul Theroux


Add: 2024-10-22 12:26:46 - Upd: 2024-10-22 12:51:29