ΦΠΑ (ν.5144/2024): Κωδικοποίηση και αντιστοίχιση διατάξεων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-209-089-3
Astbooks, Αγία Βαρβάρα, 10/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 18/4/2026
€ 40.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
384 σελ.
Περιγραφή
Με την έκδοση «Νέος Κώδικας ΦΠΑ (ν.5144/2024): Κωδικοποίηση και αντιστοίχιση διατάξεων», παρουσιάζεται η ολοκληρωμένη κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), προσφέροντας μια χρήσιμη ανασκόπηση των νέων ρυθμίσεων και την αντιστοίχισή τους με τις προηγούμενες διατάξεις του ν. 2859/2000. Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να εξυπηρετήσει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους φορολογούμενους, διευ-κολύνοντας την πρόσβαση σε ένα σαφές και επικαιροποιημένο νομοθετικό πλαίσιο για τον ΦΠΑ.

Ο ΦΠΑ είναι ένας από τους βασικότερους έμμεσους φόρους που επηρεάζει την κατανάλωση, μεταφέροντας τελικά το φορολογικό βάρος στον καταναλωτή μέσω της παραγωγικής και εμπορικής αλυσίδας. Ωστόσο, οι πολυετείς και συ-χνές τροποποιήσεις της νομοθεσίας είχαν καταστήσει τον Κώδικα ΦΠΑ περί-πλοκο και δύσκολο στην ερμηνεία και εφαρμογή του. Η κωδικοποίηση αυτή, η οποία θεσπίστηκε από τη νομοθετική αρχή, εξαλείφει τις αντιφάσεις και τις α-σάφειες, επιτρέποντας την απλοποίηση και την καλύτερη κατανόηση του φό-ρου.

Η νέα κωδικοποίηση περιλαμβάνει μια ενιαία, επικαιροποιημένη νομοθετι-κή βάση, καταργώντας παρωχημένες διατάξεις και ενσωματώνοντας τις πιο πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, τόσο στην εθνική νομοθεσία όσο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Επιπλέον, οι διατάξεις αποδίδονται με σαφήνεια και γλωσ-σική συνέπεια, καθιστώντας τις πιο προσβάσιμες για όλους τους χρήστες του νόμου.

Η παρούσα έκδοση παρέχει επίσης ένα πλήρες εργαλείο αντιστοίχισης των παλαιών και νέων διατάξεων, συνοδευόμενο από παραρτήματα που διευκολύνουν την εύρεση των σχετικών ρυθμίσεων και την κατανόηση της λογικής των νομοθετικών αλλαγών. Έτσι, αποτελεί ένα απαραίτητο βοήθημα για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, προσφέροντας σαφή και αξιό-πιστη καθοδήγηση στους επαγγελματίες και τις αρχές.

Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας κωδικοποίησης, το πλαίσιο του ΦΠΑ καθίσταται πλέον πιο εύχρηστο και σύγχρονο, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σημερινής οικονομικής και φορολογικής πραγματικότητας.


Add: 2024-10-18 09:04:10 - Upd: 2024-10-18 09:04:10