Case-Smith’s Εργοθεραπεία σε Παιδιά και Εφήβους
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-608-105-7
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/4/2026
€ 87.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1128 σελ.
Περιγραφή
Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί την μεταφρασμένη τελευταία έκδοση (8η) του βιβλίου "Case-Smith's Occupational Therapy for Children and Adolescents", από τον εκδοτικό οίκο Elsevier.
Το βιβλίο αυτό, αποτελεί κεντρικό εγχειρίδιο για την πρακτική της Εργοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο, από την πρώτη του έκδοση, η οποία χρονολογείται από το 1985. Για πολλούς από εσάς, και κυρίως για τους παλαιότερους εργο-θεραπευτές και εργοθεραπεύτριες, που εργάζεστε με παιδιά και εφήβους είναι γνωστό από τις επτά προηγούμενες εκδόσεις του, στην αγγλόφωνη βιβλιογραφία.
Η σειρά αυτών των εγχειριδίων, για γενιές εργοθεραπευτών και εργοθεραπευτριών, αποτελεί μια βάση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων. Επιπλέον, αποτελεί μια ανθολογία πολλαπλών προσεγγίσεων πρακτικής σε ένα εύρος υπηρεσιών και τομέων του ευρύτερου πεδίου της εργοθεραπευτικής πρακτικής, για την αντιμετώπιση καταστάσεων που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και νέων στην καθημερινή ζωή, καθώς και των οικογενειών τους.
Έχοντας εργαστεί στον κλινικό χώρο, αλλά και στην εκπαίδευση εργοθεραπευτών και εργοθεραπευτριών για αρκετά χρόνια, θεωρήσαμε υψίστης σημασίας την επεξεργασία και απόδοση του συγκεκριμένου βιβλίου στην ελληνική γλώσσα, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει, τόσο στην προπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών/τριών, όσο και στην μεταπτυχιακή και συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των επαγγελματιών εργοθεραπείας. Μέγιστη θεωρούμε, επίσης, ότι θα είναι και η συμβολή του στην προώθηση του επαγγέλματος, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πεδίο εύκολης πρόσβασης στην ελληνική γλώσσα και από άλλους/ες επαγγελματίες συναφών ειδικεύσεων που ενδιαφέρονται ή σχεδιάζουν υπηρεσίες παιδιών, εφήβων και νέων.
Το συγκεκριμένο βιβλίο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε στην ελληνική γλώσσα από μια ομάδα που συνεργάστηκε, με σεβασμό στο επίπεδο της απόδοσης των καταλληλότερων όρων. Έντονοι προβληματισμοί απασχόλησαν την ομάδα εργασίας, για να καταλήξουμε στα τελικά κείμενα του βιβλίου, καθώς χρειάστηκαν συζητήσεις και εντρύφηση σε τομείς και όρους Εργοθεραπείας, που βρίσκονται στα σπάργανα ακόμη στον ελληνικό χώρο. 

Add: 2024-10-15 15:04:59 - Upd: 2024-10-15 15:04:59