Εγχειρίδιο Bsava Γαστρεντερολογίας του Σκύλου και της Γάτας 3η έκδοση
Bsava manual of canine and feline gastroenterology 3rd edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-807-2
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 9/2024
3η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 12/3/2026
€ 75.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Άδετο
30 x 21 εκ., 1,010 γρ., 352 σελ.
Περιγραφή

Περιγραφή 

Η τρίτη έκδοση του Εγχειριδίου BSAVA. Γαστρεντερολογία του σκύλου και της γάτας, έρχεται δέκα χρόνια μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη δεύτερη έκδοση, που κέρδισε τους επαίνους της επιστημονικής κοινότητας ανά τον κόσμο.

Έκτοτε, οι γνώσεις μας σχετικά με τις πεπτικές και ανοσολογικές λειτουργίες του γαστρεντερικού σωλήνα αυξήθηκαν εκθετικά, και η παρούσα τρίτη έκδοση, πλήρως αναθεωρημένη και ενημερωμένη, αντικατοπτρίζει με ακρίβεια και πληρότητα τις εν λόγω εξελίξεις. Τα 37 κεφάλαια κατανέμονται σε τέσσερις ενότητες: διαγνωστικές διαδικασίες και τεχνικές, διαγνωστική διερεύνηση των προβλημάτων, θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενούς ζώου και νοσήματα των διαφόρων οργάνων.

Στην πρώτη ενότητα περιγράφεται ο κρίσιμος ρόλος που παίζει η λήψη του ιστορικού και η κλινική εξέταση και στη συνέχεια αναλύονται οι γενικές εργαστηριακές τεχνικές, η απεικονιστική διερεύνηση και η βιοψία. Τα κεφάλαια της δεύτερης ενότητας αφορούν τη διαγνωστική διερεύνηση και τη διαφορική διάγνωση των κύριων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον γαστρεντερικό σωλήνα, το πάγκρεας και το ήπαρ, προσφέροντας στον πολυάσχολο κλινικό μια πρακτική προσέγγιση. Στην τρίτη ενότητα περιγράφεται το υπόβαθρο των διαθέσιμων θεραπευτικών αντιμετωπίσεων των νοσημάτων του γαστρεντερικού σωλήνα, του παγκρέατος και του ήπατος. Στην τελευταία ενότητα σχολιάζονται συγκεκριμένες παθολογικές καταστάσεις των οργάνων του πεπτικού συστήματος (από το στόμα μέχρι το απευθυσμένο, το πάγκρεας και το ήπαρ) και περιγράφεται η παθοφυσιολογία, η συμπτωματολογία, η διαγνωστική διερεύνηση, η θεραπευτική αντιμετώπιση και η πρόγνωση των νοσημάτων.

Πρωταρχικός σκοπός του εγχειριδίου είναι να αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο κατά τη διάγνωση αλλά και την άσκηση της κλινικής πράξης. Το πλούσιο εικονογραφικό υλικό και οι πίνακες διευκολύνουν τη μεταλαμπάδευση της γνώσης και, ως εκ τούτου, την απομνημόνευση.

Πρόκειται για έργο εξαιρετικό, πολύτιμο για τον φοιτητή, τον ειδικευόμενο και τον κλινικό κτηνίατρο, που δικαίως διεκδικεί μια θέση στη βιβλιοθήκη του επαγγελματία στη φροντίδα της υγείας του σκύλου και της γάτας.


Add: 2024-10-01 15:20:09 - Upd: 2024-10-14 14:34:55