Με τα μάτια του Ρίγκελ
Η τετραλογία του Μπαρόυ, Γ΄
Rigels øyne (τίτλος πρωτοτύπου)
Υπό έκδοση
ISBN: 978-960-05-1935-8
1η έκδ. || Νέα || Μυθιστόρημα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Νορβηγική
Ενιαία τιμή έως 7/4/2026
€ 23.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 256 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τα μάτια του Ρίγκελ είναι ένα μυθιστόρημα για έναν λαό που μόλις έχει βγει από τον πόλεμο – που «κάνει κάτι στους ανθρώπους». Κάτι που θα ανατρέψει ολόκληρη την κοσμοθεωρία της Ίνγκρι Μπαρόυ και θα την αναγκάσει ν’ αναρωτηθεί πόσο πραγματικά γνωρίζει τους ανθρώπους της χώρας της, αλλά και τον άντρα για τον οποίο ρίσκαρε τα πάντα.
Περιγραφή
Η Ίνγκρι ήταν κάθιδρη και πιασμένη, αλλά περπατούσε ακόμα μ’ ελαφράδα στην ψυχή· το ταξίδι είχε αποκτήσει τη δική του δυναμική, είχε γίνει μια αυτόνομη, ανεξάρτητη οντότητα, η Ίνγκρι έψαχνε την αγάπη κι ήταν ακόμα ευτυχής, αγνοώντας ότι το πρώτο θύμα της ειρήνης είναι πάντα η αλήθεια.

Καλοκαίρι του 1946. Με τη δέκα μηνών κόρη της στην αγκαλιά, η Ίνγκρι Μαρίε Μπαρόυ περιπλανιέται στην ειρηνική, πια, Νορβηγία, με σκοπό να βρει τον πατέρα της μικρής: τον Ρώσο πρώην αιχμάλωτο πολέμου Αλεξάντρ, που επέζησε από τον βομβαρδισμό και τη βύθιση του πολεμικού πλοίου Ρίγκελ.

Τα μάτια του Ρίγκελ είναι ένα μυθιστόρημα για έναν λαό που μόλις έχει βγει από τον πόλεμο – που «κάνει κάτι στους ανθρώπους». Κάτι που θα ανατρέψει ολόκληρη την κοσμοθεωρία της Ίνγκρι Μπαρόυ και θα την αναγκάσει ν’ αναρωτηθεί πόσο πραγματικά γνωρίζει τους ανθρώπους της χώρας της, αλλά και τον άντρα για τον οποίο ρίσκαρε τα πάντα. Η ιστορία της, που ξεκίνησε με του Αφανείς (Βραχεία λίστα του Διεθνούς Βραβείου Man Booker 2017) και συνεχίστηκε με τον Λευκό Ωκεανό, έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες και έχει μαγέψει αναγνώστες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Το τρίτο μέρος της, Τα μάτια του Ρίγκελ, κλείνει τυπικά την Τριλογία του Μπαρόυ. Ακολουθείται από ένα τέταρτο βιβλίο (Μια μητέρα) που γράφτηκε λίγο αργότερα και, μαζί με τα προηγούμενα, καθιστά την Ίνγκρι Μπαρόυ μία από τις πιο επικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.


Add: 2024-10-01 10:34:55 - Upd: 2024-10-02 15:03:12