ΜΕΡΟΣ Ι: ΣΥΜΦΙΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1. Μαθαίνοντας από το παρελθόν για να διαμορφώσουμε το μέλλον: αποκαλύπτοντας τις ιστορίες συνενοχής και αντίστασης της κοινωνικής εργασίας (Βασίλειος Ιωακειμίδης και Aaron Wyllie)
ΜΕΡΟΣ ΙΙ: ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
2. Η Καναδική Κοινωνική Εργασία και το «Sixties Scoop»: σκέψεις για το παρελθόν, διδάγματα για το σήμερα (Filipe Duarte και Patrick Selmi)
3. Συστημική κακοποίηση παιδιών και νεαρών γυναικών και η δέσμευση της Κοινωνικής Εργασίας για μια μετασχηματιστική πρακτική (Caroline Noble)
4. Η καταπιεστική ιστορία των συστημάτων «Παιδικής Προστασίας» και η ανάγκη κατάργησής τους (Alan J. Dettlaff και Victoria Copeland)
5. Η Νότια Αφρική της αποικιοκρατίας και του Απαρτχάιντ: συνενοχή και αντίσταση της κοινωνικής εργασίας (Linda Harms-Smith και Yasmin Turton)
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ: ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
6. Οι κοινωνικές υπηρεσίες στη ναζιστική Γερμανία και ο ρόλος των κοινωνικών λειτουργών: συνενοχή και αντίστασης (Carola Kuhlmann)
7. Η Κοινωνική Εργασία στη φασιστική Ισπανία του Φράνκο (1939-1975): μια ιστορία κοινωνικού ελέγχου και διαχωρισμού οικογενειών (Marina Inis Martinez Herrero)
8. Η κοινωνική εργασία σε περιόδους πολιτικής βίας: δικτατορίες και πράξεις αντίστασης από τον Νότιο Κώνο (Giannina Munoz και Melisa Campana-Alabarce)
9. Κινητοποίηση εργατικών σωματείων, αντίσταση και κοινωνική δράση των κοινωνικών λειτουργών στην Πορτογαλία (Pedro Gabriel Silva και Alcina Martins)
10. Οι ριζοσπαστικές ρίζες της λαϊκής κοινωνικής εργασίας στην Παλαιστίνη (Michael Lavalette)
ΜΕΡΟΣ IV: Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
11. Ιδρυματοποίηση και καταπίεση στο πλαίσιο της ψυχικής υγείας στην Αγγλία: η συνενοχή και η αντίσταση της κοινωνικής εργασίας (Rich Moth)
12. Αλληλεγγύη στα Χρόνια της Πανδημίας: Η εχθρική υποδοχή, η κοινωνική εργασία in extremis και οι μορφές κοινωνικότητας στη μετα-πανδημική Κύπρο (Νίκος Τρίμίκλίνίώτης καί Βασίλης Τσίάνος)
13. Ιδρυματοποίηση παιδιών και μητέρων στην Ιρλανδία: σκέψεις πάνω στην «ταραγμένη ιστορία» της κοινωνικής εργασίας στο σύστημα παιδικής προστασίας (Caroline McGregor)
ΜΕΡΟΣ V: Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ
14. Αντιμετωπίζοντας την κληρονομιά της κοινωνικής εργασίας: η παραδοχή της συνενοχής στη συστημική ανισότητα και στην κοινωνική αδικία (Bob Pease)
15. «Θέλουμε οι κοινωνικοί λειτουργοί να ακούσουν την ιστορία μας»: μαθαίνοντας από γονείς από τους οποίους απομακρύνθηκαν τα παιδιά τους (GuyShennan)
16. Αποαποικιοποίηση και κριτική παιδαγωγική στην κοινωνική εργασία (Caroline Bald και Akudo Amadlegwu)
17. Αντί–Επιλόγου. Η πρακτική της κοινωνικής εργασίας στις τεκνοθεσίες στην Ιρλανδία: κριτικός αναστοχασμός για τις αδικίες του σήμερα (Claire McGettrick).