Το Έγκλημα της γενοκτονίας
Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου 6-8 Δεκεμβρίου 2019 υπό την αιγίδα του ΠτΔ κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-602-441-2
Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε., Θεσσαλονίκη, 5/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/11/2025
€ 40.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,065 γρ., 464 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Όταν νοιαζόμαστε για τη Γενοκτονία των Ελλήνων, νοιαζόμαστε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, νοιζόμαστε για τη Γενοκτονία των Γιεζίντι, νοιζόμαστε για το Ολοκαύτωμα, νοιαζόμαστε για την Καμπότζη, νοιαζόμαστε για το Σουδάν, νοιαζόμαστε για κάθε μέρος, όπου ανθρώπινα όντα, που δεν κρατούν όπλα και μαχαίρια, δεν είναι οπλισμένοι, περικυκλώνονται και καταστρέφονται. Αυτό είναι στο οποίο εναντιωνόμαστε
Περιγραφή
Το έτος 2019 ορίστηκε ως θλιβερή επέτειος της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στο μυαλό όλων όσοι οδηγηθήκαμε στην απόφαση της καθιέρωσης αυτής της συμβολικής χρονιάς, του έτους ορόσημου, ήταν και εξακολουθεί να είναι η εμπέδωση στις συνειδήσεις όλων, πως το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν αφορά μόνο στα θύματα και τους απογόνους τους, αλλά -ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας-το σύνολο του πολιτισμένου κόσμουκαι πως υπό το πρίσμα αυτό, τα εγκλήματα της Γενοκτονίας, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και εναντίον οποιουδήποτε και αν τελούνται, αποτελούν ένα ενιαίο έγκλημα, που στρέφεται κατά της ίδιας της ανθρωπότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία μας διοργάνωσε το “Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας”.
Στόχος μας ήταν η αποτύπωση της πολυδιάστατης σημασίας του εγκλήματος της γενοκτονίας και η ανάδειξη της ανάγκης πρόληψης και αποτροπής αυτού. Ως απόγονοι αυτών που επέζησαν της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των θυμάτων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
“Όταν νοιαζόμαστε για τη Γενοκτονία των Ελλήνων, νοιαζόμαστε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, νοιζόμαστε για τη Γενοκτονία των Γιεζίντι, νοιζόμαστε για το Ολοκαύτωμα, νοιαζόμαστε για την Καμπότζη, νοιαζόμαστε για το Σουδάν, νοιαζόμαστε για τους Ροχινγκια στη Μιανμάρ, νοιαζόμαστε για το μουσουλμανικό πληθυσμό της Κίνας, νοιαζόμαστε για κάθε μέρος, όπου ανθρώπινα όντα, που δεν κρατούν όπλα και μαχαίρια, δεν είναι οπλισμένοι, περικυκλώνονται και καταστρέφονται. Αυτό είναι στο οποίο εναντιωνόμαστε.”

Add: 2024-11-26 17:13:58 - Upd: 2024-12-04 17:17:30