Το ChatGPT για εκπαιδευτικούς και μαθητές
Πρακτική Εφαρμογή και Παραδείγματα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-06-0233-3
Σαββάλας, Αθήνα, 10/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 16/4/2025
€ 12.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 200 γρ., 160 σελ.
Περιγραφή
Το βιβλίο:
Καλωσορίσατε σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του ChatGPT, ενός από τα πιο δημοφιλή εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό για την εξοικείωση με αυτό το ισχυρό εργαλείο και την αξιοποίησή του στην εκπαίδευση. Απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και κυρίως σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να πειραματιστούν και να αξιοποιήσουν μια αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Με την κατάθεση ιδεών, προτάσεων και παραδειγμάτων στόχος είναι να εφοδιαστούν οι εκπαιδευτικοί με γνώσεις, δεξιότητες και αυτοπεποίθηση, ώστε να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή τους πρακτική, στην προετοιμασία και στην υλοποίηση της διδασκαλίας τους.
Το βιβλίο περιλαμβάνει παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών του ChatGPT και περιγραφή της λειτουργίας του με λεπτομερείς αναφορές στον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμη, περιλαμβάνονται συμβουλές και παραδείγματα για την αυτόνομη χρήση του ChatGPT από τους μαθητές. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με αναφορά σε θέματα ηθικής και δεοντολογικής χρήσης του εργαλείου από τους χρήστες του και στις μελλοντικές εξελίξεις στο πεδίο.
Αξιοποιώντας το βιβλίο αυτό οι αναγνώστες θα κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ChatGPT, τα οποία είναι ικανά να μεταμορφώσουν την εκπαίδευση στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ελπίδα μας είναι να εμπνευστούν και να πειραματιστούν σε αυτό το νέο πεδίο που ανοίγεται στην εκπαίδευση και στη μάθηση.
Ο συγγραφέας:
Ο Παναγιώτης Τσιωτάκης είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο «Ηλεκτρονική Μάθηση» και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στο επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο πραγματεύεται ένα σύνολο θεμάτων, όπως η ενσωμάτωση και η παραγωγική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολ

Add: 2023-10-17 08:57:35 - Upd: 2023-10-18 14:17:49