Ο πρώτος ανθρωπολογικός και εθνογραφικός μαγειρικός οδηγός της Ελληνικής διαχρονικής κουζίνας και γαστριμαργίας, όπως έχει διαμορφωθεί από την καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας κάθε κοινωνικής τάξης.
Με πλούσια επιστημονική ενημερωτική εισαγωγή για τις βαθειές ρίζες της μαγειρικής Ελληνικής κουλτούρας και την ηθική, πολιτισμική και οικονομική έκφρασή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με περαιτέρω ανάλυση για την σημασία και χρησιμότητα της νηστείας από θρησκευτική, οικονομική και κοινωνιολογική πρακτική εφαρμογή.
Εξερευνήστε την εξέλιξή της διατροφής αυτής διαχρονικά, την μόρφή και την διαμόρφωσή της όπως εφαρμόζεται πολιτισμικά, ανθρωπολογικά και κοινωνιολογικά.
Ανακαλύψτε την επιτομή της Μεσογειακής διατροφής, μέσα από τις εκατοντάδες συνταγές του μοναδικού αυτού οδηγού μαγειρικής, και εξασφαλίστε για εσάς και την οικογένειά σας υγεία, ευεξία, οικονομία, πρακτικότητα και νοστιμιά για το καθημερινό, κυριακάτικο και εορταστικό τραπέζι σας!
Για ψαγμένους λάτρεις της μαγειρικής και της κουλτούρας!
Η συζήτηση γύρω από το φαγητό κατείχε ανέκαθεν σημαντική θέση στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Συζήτηση όχι μόνο για το φαγητό ως προς την προετοιμασία του για την ίδια ή την επόμενη μέρα, για την προμήθεια των πρώτων υλών, για την παραγωγή και την αποθήκευσή τους, αλλά και για την ίδια τη διαδικασία της παρασκευής του, δεδομένου ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας είναι η ύπαρξη πολλών διαφορετικών συνταγών –ή πολλών παραλλαγών της ίδιας συνταγής– για κάθε πρώτη ύλη. >>>
Οι συγγραφείς περιγράφουν το πόνημά τους ως «τον πρώτο οδηγό μαγειρικής αυθεντικής και ατόφιας παραδοσιακής προπολεμικής και μεταπολεμικής ελληνικής κουζίνας κουζίνας όπως αυτή αναπτύχθηκε στο σπίτι από την μαμά, την γιαγιά και τον στενό οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο που ταυτόχρονα είναι κατάλληλος για vegan, άτομα που χρειάζεται να απέχουν από γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και κρέας/ψάρι και θαλασσινά για λόγους υγείας ή νηστείας». >>>