Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει την εξάπλωση της επιστημονικής Γνώσης. Από το εμπειρικό και απόκρυφο στάδιο της Γεωμετρίας του Ιερατείου στη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο εξελίχθηκε σε πραγματική επιστήμη στον Ελληνικό Κόσμο.
Από το 600 πΧ έως το 600 μΧ, περίπου, η Γεωμετρία των Ελλήνων αποτέλεσε τον κορμό ανάπτυξης και χρήσης της Λογικής. Επηρέασε και επηρεάστηκε από όλους του κλάδους εκείνης της εποχής – Φιλοσοφία, Αστρονομία, Γεωγραφία, Μηχανική. Ακόμα και οι Αριθμοί ήταν υπό τη σκέπη της Γεωμετρία. Αργότερα οι Άραβες μελέτησαν και μετέφρασαν τα έργα των Ελλήνων γεωμετρών, κατόπιν οι Λατίνοι, οι Ευρωπαίοι γενικότερα ενέσκηψαν και έλυσαν προβλήματα της Γεωμετρίας των Ελλήνων.
Ανάμεσα σε αυτούς ο Gauss, ο Fermat, ο Descarte, προώθησαν τη Γεωμετρία των Ελλήνων. Ακόμη και ο Newton έλυσε προβλήματα, όπως και ο Kepler. Όλα αυτά κράτησαν τη Γεωμετρία των Ελλήνων παρούσα στην επιστημονική σκέψη μέχρι και τον διαχωρισμό της Γεωμετρίας σε Ευκλείδεια και μη Ευκλείδεια. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται όλη αυτή η περίτεχνη δράση, οι μεγα- λοφυείς δημιουργοί, σε σχέση με το υπάρχον περιβάλλον της εποχής, μέσου των αιώνων. Αποφεύγονται περισπούδαστες αποδείξεις που ΔΕΝ έγιναν τότε.
Το κείμενο με τα 60 σχήματα και τις 22 εικόνες απευθύνεται προς όλους, οπότε και με τα 50 παραδείγματα του αποσαφηνίζονται πλήρως οι έννοιες, για τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο Αναγνώστη