Ο κόσμος της εργασίας έχει αλλάξει, και μαζί του έχουν αλλάξει η φύση και ο ρόλος του εργατικού δυναμικού. Για τους 31 εκατομμύρια εργαζομένους του Ηνωμένου Βασιλείου πολλές από τις αλλαγές αυτές είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στον εργασιακό τους βίο και στο επίπεδο ζωής τους. Οι εργαζόμενοι της Βρετανίας συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον ανασφαλών, ανικανοποίητων και πιεσμένων εργαζομένων στην Ευρώπη.
Το εργατικό δίκαιο πρέπει να αναθεσμιστεί, αφενός αναγόμενο στις καταγωγικές του ρίζες και αφετέρου προσαρμοζόμενο αποτελεσματικά στις παρούσες και τις μέλλουσες οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές προκλήσεις.
Και προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κατατείνει το Μανιφέστο για το Εργατικό Δίκαιο — καρπός συλλογικής προσπάθειας 15 κορυφαίων εργατολόγων της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για ένα απολύτως επίκαιρο, υψηλού κύρους και εξαιρετικής σημασίας κείμενο καταστατικών αρχών και προτάσεων για το μέλλον της εργασίας, το οποίο, ενώ επικεντρώνεται στο βρετανικό εργατικό δίκαιο, στην πραγματικότητα είναι προορισμένο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και διαλόγου για τους νομικούς, τους εργαζομένους και τους εργοδότες σε ολόκληρη την Ευρώπη· και ασφαλώς και στην Ελλάδα της διηνεκούς κρίσης.