Η δηµόσια συζήτηση για την κρίση χαρακτηρίζεται από ανακρίβειες και λανθασµένες εκτιµήσεις που οδηγούν σε λάθος συµπεράσµατα. Ακούµε συχνά –ακόµα και από τα πιο επίσηµα χείλη– ότι τα µνηµόνια έφεραν την κρίση, πως η ελάφρυνση χρέους θα θέσει τέλος στη λιτότητα, ότι η επιβολή λιτότητας σε µια χώρα σε κρίση είναι λανθασµένη επιλογή, πως φταίει ο «λάθος πολλαπλασιαστής» για την παρατεταµένη ύφεση ή ότι το PSI κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταµεία.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύντοµο και σαφές ιστορικό της εξέλιξης του ελληνικού δηµόσιου χρέους κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης – και µια πολύτιµη συνεισφορά στην άρση των βασικών παρανοήσεων που υπάρχουν γύρω από αυτό.
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣπεριλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.
Παρακαλώ, συμπληρώστε το email σας και πατήστε αποστολή.