Μια φορά κι έναν καιρό, σε πολύ μακρινές εποχές, υπήρχε μια κοιλάδα με την παράξενη ονομασία Εθελουσία..
Ο μυθικός και μυστηριώδης ποταμός Αχέροντας, είναι το σύμβολο προσφοράς ζωής, στην κοιλάδα Εθελουσία, καθώς εκεί διαδραματίζεται όλη η πλοκή της ιστορίας.
Μια από τις ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης, ένα αγόρι από τη Χώρα της Ζωής αποφάσισε να πάει για ψάρεμα.
Την ίδια απόφαση είχε πάρει και ένα μικρό κορίτσι που ζούσε στη Χώρα της Θλίψης και του Πόνου.
Τα δύο παιδιά, ο Εθελοντής και η Αμηχανία, γίνονται πολύ καλοί φίλοι και θα μεταδώσουν στη Χώρα της Θλίψης τη μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ενώνοντας έτσι τους δύο λαούς που για πολλά χρόνια δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Και το επιτυγχάνουν ύστερα από την απρόσμενη αρνητική εξέλιξη που είχε για την Αμηχανία η επίσκεψη στη Χώρα της Ζωής κάποιο πρωινό, όταν αποπειράθηκε να περάσει το χαλασμένο γεφύρι.
Το παραμύθι “Η Γέφυρα της ζωής” γεννήθηκε ως καρπός της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών της περιοχής Φαναρίου Πρεβέζης.
Ο λόγος ήταν η διοργάνωση της 25ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας στο Καναλάκι του Δ. Πάργας και ένα απόγευμα του Φεβρουαρίου 2012, η Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Ελπίς” Φαναρίου Δ. Πάργας και καλή φίλη, Όλγα Μπαρκαμπά, με παρακάλεσε να βρω έναν τρόπο προσέγγισης των παιδιών, για την καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης, με τη συγγραφή ενός θεατρικού δρώμενου που θα αναφέρεται στην αιμοδοσία και την εθελοντική προσφορά αίματος.
Έτσι γεννήθηκε το παραμύθι “Η Γέφυρα της ζωής”, το οποίο εκτυλλίσσεται στον μυθικό ποταμό Αχέροντα και την γύρω περιοχή, απ` όπου και κατάγομαι, της εύφορης πεδιάδας του Φαναρίου.
Μία ιστορία που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους, για τα μηνύματα εθελοντισμού που περνά. Κυρίως αναφέρεται στην πολύ μεγάλης σημασίας μη αμειβόμενη προσφορά - αίματος, την εθελοντική αιμοδοσία.