ΣΤΗ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ξετυλίγονται καρρέ-καρρέ το φιλμ ενός αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η νύχτα της 20ής Απριλίου 1967 στη σκιά του θρυλικού αστυνόμου Μπέκα, η ενενηντάλεπτη συνύπαρξη ενός Έλληνα και μιας Τουρκάλας σε μια γερμανική Kneipe, στον κρίσιμο ημιτελικό του Euro 2008, ένα νεολαιίστικο menage a trois στα δίσεκτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, η ιστορία που κρύβει ένα `σακάκι σε εγγλέζικη φανέλα`, μια `τελευταία συνέλευση` σ` έναν ελληνικό φοιτητικό σύλλογο στη Γερμανία, τα χρόνια της RAF, που προκαλεί μια ανεξήγητη εξαφάνιση, ένας έρωτας σχεδόν στα όρια της παράνοιας, ένα ανεπίδοτο γράμμα, χωρίς αποστολέα και αποδέκτη.
Οχτώ διηγήματα, νεότερα και ανέκδοτα, που γεφυρώνουν το κενό μιας τριακονταετίας: για το ποδόσφαιρο και την αστυνομική λογοτεχνία, για τη φυγή, μέσα στη σύγκρουση των αισθημάτων και την `πάλη των δύο γραμμών`, για την πολιτική, τον στρατό και τον έρωτα, με φόντο την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Με εκτενές σχόλιο από τον Βασίλη Βασιλικό για το βιβλίο κι ένα πορτραίτο με λέξεις για τον συγγραφέα από τον Ακύλλα Καραζήση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
`Η συλλογή διηγημάτων Καρρέ-καρρέ πρέπει να ιδωθεί μέσα στο σύνολο του μέχρι τώρα πεζογραφικού έργου του συγγραφέα, αφενός γιατί το εξελίσσει, αφετέρου επειδή συμπληρώνει το κενό μιας τριακονταετίας. Αλλιώς ξαναδιαβάζονται τώρα το Tilt! Δοκίμιο για το φλίππερ, το Καφέ Λούκατς και το Ένα παράξενο καλοκαίρι, και άλλη διάσταση παίρνει το συγγραφικό του έργο, που κινείται πάνω σε τέσσερις `σταθερές`: μνήμη, ιστορία, έρωτας, περιπλάνηση.` (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, από τον πρόλογο)
`Κάποια μέρα, όχι μακρυνή, θα ξεκινήσουμε μαζί απ` τον Σταθμό Λαρίσης για να φτάσουμε, πάντα με τραίνο, στο Haparanda-Boden σύνορα Σουηδίας - Φινλανδίας, δυό βήματα από την Λαπωνία. Εμείς πιο νέοι στο πέρασμα του χρόνου and she was standing there.`
[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]