Το βιβλίο «Οργανωτικό Διοικητικό Δίκαιο - Διαγράμματα» είναι ένα εγχειρίδιο εισαγωγής στο Δημόσιο Δίκαιο με έμφαση στη διοικητική οργάνωση του Κράτους. Το Οργανωτικό Διοικητικό Δίκαιο είναι βασικός κλάδος του Δημοσίου Δικαίου και παράλληλα κύριο κεφάλαιο της Διοικητικής Επιστήμης. Το βιβλίο επικεντρώνεται στην ανάλυση με νομική τεκμηρίωση και σε 113 Διαγράμματα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όπως αυτή είναι θεσμικά οργανωμένη. Ειδικότερα, στο πρώτο εισαγωγικό κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη εισαγωγή στο Δημόσιο Δίκαιο, προσαρμοσμένη στην στόχευση της διαγραμματικής διδασκαλίας του ελληνικού Οργανωτικού Διοικητικού Δικαίου (εξετάζονται ζητήματα όπως οι διακρίσεις του δικαίου, οι οργανωτικές βάσεις του πολιτεύματος, οι πολιτειακές εξουσίες, η ιεραρχία των κανόνων δικαίου, οι πηγές του διοικητικού δικαίου και οι γενικές αρχές του). Κατόπιν, στο δεύτερο κεφάλαιο, με τίτλο «Οργανωτικό Διοικητικό Δίκαιο - Γενικό μέρος», αναλύονται το πλούσιο δογματικό υπόβαθρο του Οργανωτικού Διοικητικού Δικαίου και οι έννοιες κλειδιά για την εξειδικευμένη και εύληπτη παρουσίαση των πτυχών της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (διάκριση οργανικού - λειτουργικού κριτηρίου, η εκτελεστική εξουσία, η ανάλυση της έννοιας της δημόσιας διοίκησης, η κατηγοριοποίηση των δημοσίων νομικών προσώπων, τα διοικητικά όργανα, η αυτοδιοίκηση «καθ` ύλην και τοπική», η αποκέντρωση, ο διοικητικός έλεγχος). Στο τρίτο κεφάλαιο, με τίτλο «Οργανωτικό Διοικητικό Δίκαιο -Ειδικό μέρος» παρατίθενται όλες οι βασικές εκφάνσεις της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, οι εκδοχές ασκήσεως εκτελεστικής λειτουργίας στην ελληνική έννομη τάξη (π.χ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση, τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα, ο Πρωθυπουργός, τα υπουργεία, οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων). Τέλος, το τέταρτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα συμπεράσματα-σύνοψη της μεθοδολογίας και της ύλης του εγχειριδίου.
Την έκδοση πλαισιώνει μητρώο υπηρεσιών και φορέων της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης που περιλαμβάνει μια συστηματική και αναλυτική καταγραφή όλων των δομών που υπάγονται στον δημόσιο τομέα, αλλά και των νομικών προσώπων που δεν υπάγονται σ` αυτόν επειδή εξαιρέθηκαν με ειδικές διατάξεις, είτε εξ υπαρχής, είτε εκ των υστέρων.
Εν κατακλείδι, το ανά χείρας βιβλίο έχει ένα διττό προσανατολισμό αφενός πρακτικό δικηγορικό -δικαστικό και αφετέρου διδακτικό- επιμορφωτικό σε μία δημιουργική σύζευξη θεωρίας και πράξης μέσω της διαγραμματικής απεικόνισης της ύλης του Οργανωτικού Διοικητικού Δικαίου.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]