Το παρόν έργο αποτελεί μία συλλογή 75 πρακτικών θεμάτων που αφορούν στο παραδεκτό των ενδίκων μέσων. Ο συγγραφέας μέσα από τα πρακτικά αυτά θέματα, τα οποία εμπλουτίζονται με σχετική βιβλιογραφία-αρθρογραφία και νομολογία, παρουσιάζει το σύνολο της προβληματικής του θεσμού των ενδίκων μέσων.
Στην αρχή του έργου παρατίθεται η βασική γενική ελληνική και γερμανική βιβλιογραφία για τα ένδικα μέσα. Στη συνέχεια αρχίζει η παράθεση των οικείων πρακτικών, με θέματα όπως: Διαχρονική εξέλιξη ενδίκων μέσων, Η έννοια του άρθρου 462 ΚΠΔ, `Οιονεί ένδικα μέσα`, Ένδικα βοηθήματα, Ενοποίηση εφέσεως και αναιρέσεως, Αίτηση ανακλήσεως αποφάσεων Αρείου Πάγου, Σύνταγμα και ένδικα μέσα, ΕΣΔΑ και ένδικα μέσα, 7ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ και ένδικα μέσα, Ένδικα μέσα και αμετάκλητη απόφαση, Παραδεκτό και βάσιμο ένδικο μέσο, Δικαιούμενο σε άσκηση ενδίκου μέσου πρόσωπο, Η ιδιότητα του ασκούντος το ένδικο μέσο.
Ακολούθως, τα πρακτικά κατηγοριοποιούνται στην παρουσίασή της ανά θεματικές ενότητες, ήτοι: Ένδικο μέσο και εισαγγελέας, Ένδικο μέσο και πολιτικώς ενάγων, Ένδικο μέσο και έννομο συμφέρον, Ένδικο μέσο και πληρεξουσιότητα, Ένδικο μέσο και προθεσμία ασκήσεώς του, Ένδικο μέσο και τρόπος ασκήσεώς του, Ένδικο μέσο και παραίτηση από αυτό, Ο κανόνας της `άπαξ` ασκήσεως του ενδίκου μέσου και, τέλος, Ένδικο μέσο και κήρυξή του ως απαραδέκτου.
Αποτελεί ένα εύχρηστο και πρακτικό βοήθημα για κάθε ενασχολούμενο με το Ποινικό Δίκαιο και ιδιαίτερα με την Ποινική Δικονομία.
[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]