Το βιβλίο "Εισαγωγή στο οικονομικό δίκαιο" φιλοδοξεί να καλύψει δογματικά και λειτουργικά τις ρυθμίσεις και τη λογική που διέπουν τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ του Δικαίου και της Οικονομίας. Με κριτήριο την έννοια και το περιεχόμενο, αφενός του ατομικού δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας, αφετέρου της δημόσιας οικονομικής τάξης, το έργο εκτείνεται στο σύνολο των σχετικών ρυθμίσεων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού δικαίου.
Πράγματι, τόσο το "δίκαιο του κρατικού παρεμβατισμού", όσο και το «δίκαιο της αγοράς», που αποτελούν τα δύο μέρη του βιβλίου "Εισαγωγή στο οικονομικό δίκαιο", αρθρώνονται γύρω από τις διαλεκτικές αλληλεπιδράσεις των δύο αυτών θεμελιωδών αρχών κάθε οικονομικού συστήματος.
Η συνύπαρξη σε αυτό το εγχειρίδιο "Εισαγωγή στο Οικονομικό Δίκαιο" δύο κατά βάση βιβλίων, ένα του δημοσίου και ένα του ιδιωτικού δικαίου, υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να δοθεί στους φοιτητές μια συνολική, συστηματική και όσο το δυνατόν χρησιμότερη συνεισφορά της νομικής επιστήμης στην καλλιέργεια της οικονομικής επιστήμης.
Η εκτενής ανάπτυξη στο βιβλίο της ρύθμισης του ανταγωνισμού, η οποία σχεδόν εξ ολοκλήρου υπαγορεύεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύπτει σαφέστερα την τάση επικράτησης της λογικής της αγοράς και των θεσμών που αυτή συνεπάγεται.
Ειδικότερα, οι επιμέρους ενότητες του εγχειριδίου "Εισαγωγή στο Οικονομικό Δίκαιο" είναι οι εξής: Σύνταγμα και Οικονομία, Διοίκηση και Οικονομία, Έλεγχος, Οικονομική Ελευθερία, Ελευθερία απόκτησης περιουσίας και Ελευθερία Ανταγωνισμού.