Τι περιέχει αυτό το βιβλίο: Έναν οδηγό για το Διαδίκτυο: 49 θεματικές κατηγορίες (από την κλασική φιλολογία και τη θρησκεία ώς τη ζωολογία και τη φυσική αγωγή), 1.200 σχολιασμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Προτάσεις για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων (Νεοελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία) με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου.
Οι διδακτικές προτάσεις συνοδεύονται από φύλλα εργασίας και συγκεκριμένες δραστηριότητες για τους μαθητές. Άρθρα, σύντομες εισηγήσεις και σχόλια για τα νέα δεδομένα της διαδικτυακής εποχής και την παιδαγωγική αξιοποίηση του Διαδικτύου. Ένα γλωσσάριο όρων για το Διαδίκτυο. Όλα όσα θέλετε να μάθετε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε.
Σε ποιους απευθύνεται: Στους διδάσκοντες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της παιδαγωγικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και, πιθανώς, να τις εντάξουν στη διδασκαλία τους. Ιδιαιτέρως στους φιλόλογους, αλλά όχι μόνο. Στους φιλεύρευνους και τους φιλαναγνώστες. Σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την «κοσμογονική» επίδραση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνολογίας στον χώρο της εκπαίδευσης, του βιβλίου, της τέχνης... Στους μαθητές που δείχνουν φιλοπεριέργεια για τα παραπάνω. Τεχνολογία χρησιμοποιούμε ήδη στη διδασκαλία μας: χαρτί και μολύβι, πίνακα και κιμωλία. Μόνο που πρόκειται για τεχνολογία πολυχρησιμοποιημένη και γι` αυτό το λόγο «διαφανή». Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους υπολογιστές. Ίσως, κάποιοι από μας να είμαστε παρόντες και να το δούμε.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]