Ο Δείναρχος γεννήθηκε στην Κόρινθο περί το 360 π.Χ. Από το 342 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου συνδέθηκε με κύκλους Περιπατητικών. Εργάστηκε με επιτυχία ως λογογράφος. Μετά την πτώση του καθεστώτος του Δημητρίου του Φαληρέως (307) εξορίστηκε στη Χαλκίδα, για να επιστρέψει στην Αθήνα το 292 π.Χ. Για το τέλος του δεν υπάρχουν πληροφορίες. Από την αρχαιότητα θεωρήθηκε μιμητής του πολιτικού αντιπάλου του Δημοσθένη, χωρίς όμως να φτάσει στο ύψος του μεγάλου ρήτορα. Περιλήφθηκε στον Κανόνα των δέκα Αττικών ρητόρων.
ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΣ: κατηγορίας εναντίον του Δημοσθένη στη δίκη του για χρηματισμό κατά την υπόθεση των χρημάτων του Άρπαλου (425/424 π.Χ.).
ΚΑΤ` ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ που γράφτηκε και εκφωνήθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης σχετικά με τα χρήματα του Άρπαλου.
ΚΑΤΑ ΦΙΛΟΚΛΕΟΥΣ: Κατηγορία κατά του στρατιωτικού αξιωματούχου Φιλοκλή για την ίδια με τους δύο προηγούμενους λόγους υπόθεση.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ: Μικρά τμήματα από έργα που αποδίδονται στον Δείναρχο και δεν σώζονται ακέραια.
Ο Δημάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 380 π.Χ. Μετά τη μάχη της Χαιρώνειας προσέγγισε τους Μακεδόνες και ανήλθε στην ηγεσία της φιλομακεδονικής μερίδας των Αθηναίων. Πέτυχε την καταδίκη των αντιπάλων του Δημοσθένη και Υπερείδη. Εκτελέστηκε όμως από τον Κάσσανδρο ως προδότης το 319 π.Χ. Ως ρήτορας διακρίθηκε στους αυτοσχεδιασμούς και στα ευφυή σχήματα κυρίως επί πολιτικών θεμάτων.
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑΣ: Λόγος αμφισβητούμενης γνησιότητας, απολογία της πολιτείας του ομιλητή και πηγή πληροφοριών για τα πολιτικά πράγματα του 4ου π.Χ. αιώνα.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ: Μικρά τμήματα από έργα που αποδίδονται στον Δημάδη και δεν σώζονται ακέραια.
[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]