Πρόκειται για ένα καταπληκτικό φωτογραφικό άλμπουμ με 65 ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον Στέλιο Σκοπελίτη το 1989 με μοναδικό μοντέλο ένα κορίτσι από τη Γαλλία, την Φαμπιέν. Ιδού πώς παρουσιάζει τη δουλειά του αυτή ο ίδιος ο φωτογράφος :
` Το 1987 βρισκόμουν στο Παρίσι... Στη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου... είδα το βιβλίο του Rodin, Dessins ιrotiques (Ερωτικά σχέδια), στην πρώτη του κυκλοφορία. Δεν δίστασα να το αγοράσω... και όταν το ξεφύλλιζα λίγο αργότερα, μπήκα στον πειρασμό να αναπαραστήσω φωτογραφικά τις εκπληκτικές αυτές ερωτικές υδατογραφίες, έχοντας κατά νου το πώς θα χρησιμοποιούσε ο Rodin τη φωτογραφική μηχανή. Έκανα πολλές προσπάθειες με Ελληνίδες, δεν τα κατάφερα. Βυθισμένες στην χριστιανική τους ψευτοηθική, γεμάτες ενοχές και φόβους μικροαστού, ήταν αδύνατον να ελευθερωθούν και να λυθεί το κορμί τους, και σταμάτησα.
[...] Το 1989, γνωριστήκαμε με την Fabienne, ένα κορίτσι από τη Γαλλία, που παρέδιδε μαθήματα γαλλικής σε Ελληνόπουλα. Δεν χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, σε λιγότερο από έξι ώρες -στο σύνολο- είχαμε τελειώσει. Θέλω να πιστεύω πως τα καταφέραμε. Η καθυστέρηση της έκδοσης οφείλεται στην ατολμία τριών εκδοτών... Αυτό το βιβλίο το χαρίζω ολοσχερώς σε εκείνη [...]`. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
`Το παμπάλαιο μοτίβο, η Αφροδίτη παρατηρούμενη... Το σώμα προσπαθεί, παλεύει, αγωνιά, αποκαλύπτεται στις πιο κρυφές πτυχές του. Μπροστά στο φακό αλλάζει, απελευθερώνεται. Είναι ακόμη ο εαυτός της; Οι αρχαιοελληνικές αντιμετωπίσεις του σώματος περνούν μέσα από τον μοντερνιστή Γάλλο Rodin του γυρίσματος του 20ού αιώνα στο μηχανικό μέσο της φωτογραφίας και την εποχή μας. Όλα προσφέρονται στο βλέμμα (μας). Αδιάκριτοι, ηδονοβλεψίες, παρεισδύουμε, εισβάλλουμε στην ιδιωτική ζωή ενός (δύο) ανθρώπου (-ων).
[...] Και εδώ ο Σκοπελίτης κατασκευάζει ένα δοκίμιο πάνω στην έννοια του ταμπού, του απαγορευμένου, για να καταλήξει στη χειραφέτηση της σάρκας. Η εμπειρία να φτιάχνεις ένα περιβάλλον με φως και σ` αυτό να προσθέτεις ένα ζωντανό πρόσωπο, ένα σώμα (...) είναι μια διαδικασία που αγγίζει την τελετουργία της μαγείας.`
[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]