Η σειρά αυτή απευθύνεται σε διδάσκοντες, σε μαθητές, σε υπευθύνους κέντρων διδασκαλίας γλωσσών και έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να γνωρίσουν τη δομή των θεμάτων και τους τύπους των ερωτήσεων των εξεταστικών δοκιμασιών για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας σε κάθε επίπεδο και δεξιότητα.
Αποτελείται από τέσσερα τεύχη, ένα για κάθε επίπεδο. Το κάθε τεύχος περιέχει:
-10 θέματα για την κατανόηση προφορικού λόγου
-10 θέματα για την κατανόηση γραπτού λόγου
-10 θέματα για την παραγωγή γραπτού λόγου
-10 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου
Στην εισαγωγή του κάθε τεύχους δίνονται, εκτός από τα χαρακτηριστικά των εξεταστικών δοκιμασιών, ιδέες για το πώς πρέπει να προετοιμάζονται οι υποψήφιοι, είτε από τους διδάσκοντες είτε μόνοι τους, οι τύποι των ερωτήσεων στις οποίες θα κληθούν να ανταποκριθούν κατά τις εξετάσεις και τα σημεία που πρέπει να προσέξουν. Επίσης δίνονται και ιδέες για το πώς πρέπει οι υποψήφιοι να εξασκούνται στον προφορικό και το γραπτό λόγο, για να αποκτήσουν ευχέρεια στη χρήση της γλώσσας, αλλά και για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας. [...]
Τα κείμενα τα οποία περιέχονται σ` αυτό το τεύχος είναι αυθεντικά και προέρχονται από διαφημιστικά/ενημερωτικά φυλλάδια, μικρές αγγελίες, ταξιδιωτικούς οδηγούς, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά ή από ραδιοφωνικές εκπομπές.
[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]