Αντικείμενο του βιβλίου `Οριοθέτηση της προσωπικότητας στην αντιπαράθεσή της με τα ΜΜΕ` αποτελεί το δυσχερές -θεωρητικά και πρακτικά- θέμα της σύγκρουσης δύο υψηλών αξιών, της ελευθερίας έκφρασης και πληροφόρησης εκ μέρους των ΜΜΕ αφενός και της προστασίας της προσωπικότητας που κινδυνεύει να πληγεί από την άσκηση της ελευθερίας αυτής αφετέρου. Ο συγγραφέας θέτει ως αφετηρία των σκέψεών του την διάταξη του άρθρου 57 ΑΚ και φυσικά το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ και αναγάγει σε κριτήριο για την οριοθέτηση του παρανόμου της προσβολής της προσωπικότητας την διάταξη του άρθρου 367 παρ. 1γ΄ ΠΚ.
Στο βιβλίο `Οριοθέτηση της προσωπικότητας στην αντιπαράθεσή της με τα ΜΜΕ` αναλύονται διεξοδικά έννοιες όπως το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πληροφόρησης του κοινού, η κατάχρηση δικαιώματος, η σημασία της αλήθειας του ισχυρισμού, η τιμή κ.ά. Επισημαίνεται το πρόβλημα της δημοσιογραφικής έρευνας και των παρανόμως κτηθεισών πληροφοριών, το πρόβλημα της σάτιρας, καθώς και τα θέματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του Ν 2472/1997, για τα προσωπικά δεδομένα.
Τέλος, ο συγγραφέας, εντάσσοντας και το διαδίκτυο ως μέσο μαζικής επικοινωνίας, παρουσιάζει τα ζητήματα που ανακύπτουν από την χρήση στον κυβερνοχώρο όσον αφορά την προσβολή της προσωπικότητας (cybersquatting και typosquatting κ.ά.).
Η επικαιρότητα του βιβλίου `Οριοθέτηση της προσωπικότητας στην αντιπαράθεσή της με τα ΜΜΕ` είναι δεδομένη και τα επιχειρήματα του συγγραφέα, για αναγωγή του σεβασμού της ανθρώπινης αξίας σε υπέρτατο κριτήριο, διαχρονικά.
[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]