Μέρες στα δέντρα. La musica
Ένα έργο σε τέσσερις σκηνές: Μονόπρακτο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-248-169-1
Εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα, 5/1977
1η έκδ. || Πλήρης
Σειρά: Παγκόσμιο Θέατρο · 4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 134 σελ.
Περιγραφή

 Οι Μέρες στα δέντρα που αρχικά γράφτηκαν σαν μυθιστόρημα, είναι μια ανελέητη ενδοσκόπηση της ανθρώπινης ψυχής, που τα πιο κρυμμένα της αισθήματα είναι και τα πιο αληθινά, τα πιο καίρια για τη σωστή αντιμετώπιση του εαυτού μας και των τρίτων. Μια σχέση εξαρτημένη –μητέρα και γιος– σχέση επιφανειακά οικονομική, που ωστόσο έχει τις ρίζες της στο διαιωνιζόμενο και δυναστικό ομφάλιο λώρο· μια τέτοια άδικη και εξουθενωτική σχέση και δυο άνθρωποι καταδικασμένοι από την αρχή σε έναν ρόλο χωρίς εξελίξεις και πιθανότητες διαφυγής. Οι ήρωες σε ένα τέτοιο θέατρο είναι μια συνισταμένη λεπτομερειών από το άσπρο στο άσπρο. 

Στο La musica εκείνος και εκείνη, δυο συνηθισμένοι τύποι στην εμφάνιση,  συναντιούνται, τρία χρόνια μετά τον χωρισμό τους, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του διαζυγίου τους. Παρόλο που ο καθένας τους έχει φτιάξει τη ζωή του, με νοσταλγία αναπλάθουν το παρελθόν τους αποκαλύπτωντας παρεξηγήσεις και προδοσίες.

ΕΚΕΙΝΟΣ: Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Η αρχή και το τέλος είναι μπλεγμένα... τι μπορούμε να κάνουμε έτσι που εσύ κι εγώ... η ιστορία μας... να μη χαθεί.
ΕΚΕΙΝΗ: η απάντηση είναι... τίποτα... να μην κάνουμε τίποτα... να το παραδεχτούμε.
ΕΚΕΙΝΟΣ: Ας αφήσουμε την αγάπη να μεγαλώσει μυστικά, στο σκοτάδι. 

Μέρες στα δέντρα

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΜΗΤΕΡΑ
ΓΙΟΣ 
ΜΑΡΣΕΛ
ΜΠΑΡΜΑΝ

La musica

ΠΡΟΣΩΠΑ
Μισέλ Νολλέ (Εκείνος)
Ανν Μαρί Ρος (Εκείνη)

Πρόλογος: Η Μαργκερίτ Ντυρά και το «καινούριο» στο μυθιστόρημα και στο θέατρο, της Κωστούλας Μητροπούλου
Μέρες στα δέντρα, το θεατρικό έργο
La musica, το θεατρικό έργο


Η Μαργκερίτ Ντυρρά είναι συγγραφέας κυρίως μυθιστορημάτων που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και οι ταινίες τους παίχτηκαν επανειλημμένα στην Αθήνα. Το θέατρό της, πασίγνωστο στην Αγγλία, έιναι ακόμα άγνωστο εδώ. Δύσκολο θέατρο γιατί είναι τόσο πολύ εύθραστο. Τόσο πολύ ευαίσθητο στους τονισμούς κυρίως όπως ένα κομμάτι μουσικής που δεν φτάνει να παιχτεί σωστά αλλά τα δάχτυλα του πιανίστα ή του βιολιστή θα πρέπει να έχουν την ίδια ευαισθησία στους παλμούς της κίνησης, με εκείνην των τονισμών. Θέατρο της λεπτομέρειας, των αποχρώσεων, των ψυχολογικών εναλλαγών. 

Κωστούλα Μητροπούλου

Για ξεφύλλισμα αποσπάσματος πατήστε εδώ 

https://issuu.com/designdodonipublications/docs/_________________la_musica


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-07-27 20:15:52