Η Τρίτη Έκδοση του Διοικητικού Δικαίου συμπίπτει με μια σημαντική για το Δημόσιο Δίκαιο περίοδο. Η χώρα μας, στην καρδιά μιας βαθειάς πολυεπίπεδης κρίσης, αναζητεί δρόμους που θα την βγάλουν από αυτή. Το ευμετάβολο των θεσμών του Διοικητικού Δικαίου βρίσκει μέσα σ’ αυτή την συγκυρία την πραγμάτωσή του με τον εναργέστερο τρόπο, και επιβάλλει την νέα έκδοση του ανά χείρας βιβλίου, ώστε να ενσωματωθούν και να αναδειχθούν οι θεσμοί και οι νομολογίες στην απολύτως σύγχρονή τους διάσταση.
Η παρούσα έκδοση του «Διοικητικού Δικαίου», του πλέον σύγχρονου έργου για την επιστήμη του διοικητικού δικαίου στην ελληνική βιβλιογραφία, είναι πλήρως ενημερωμένη με όλες τις νομοθετικές εξελίξεις που επήλθαν από τη δεύτερη έκδοση (2004) και έχει λάβει υπ’ όψιν την πλούσια νομολογία που παρήχθη στο ίδιο διάστημα.
Το βιβλίο αποτελείται από έξι κεφάλαια: το πρώτο πραγματεύεται την πορεία εξέλιξης και τις πηγές του Διοικητικού δικαίου· στα κεφάλαια δεύτερο έως πέμπτο αναλύονται η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης (μετά και τις μεταβολές που επέφερε ο νόμος για το πρόγραμμα «Καλλικράτης»), η μονομερής και η συμβατική δράση της δημόσιας διοίκησης, η αστική ευθύνη του Δημοσίου κατά τους κανόνες του δημοσίου δικαίου, ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο αφιερώνεται στη συνταγματική προστασία της ιδιοκτησίας και στην αναγκαστική απαλλοτρίωση.
Η αμεσότητα και ο μεστός χαρακτήρας του έργου, το καθιστούν απαραίτητο βοήθημα για όσους ασχολούνται με το διοικητικό δίκαιο.