Το στρες στη ζωή μας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-232-067-9
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 10/2024
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 12.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 15 εκ, 220 γρ, 184 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Με πρακτικές στρατηγικές για τη διαχείριση του στρες και την ανάπτυξη της ψυχοσωματικής ανθεκτικότητας, το βιβλίο αυτό δίνει στους αναγνώστες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να τους κινητοποιήσει να πάρουν τον έλεγχο της υγείας τους στα χέρια τους.
Περιγραφή
Ο διακεκριμένος ενδοκρινολόγος, Δρ. Γιώργος Π. Χρούσος, μας προσφέρει μια επαναστατική ανάλυση του στρες, εξετάζοντας σε βάθος τις επιπτώσεις του στο ανθρώπινο πνεύμα και σώμα. Αντλώντας από δεκαετίες έρευνας, παρουσιάζει με κατανοητό τρόπο τα επιστημονικά δεδομένα πίσω από την αντίδραση στο στρες, το πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας και τον ρόλο του σε χρόνιες ασθένειες όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές διαταραχές, αλλά και τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Τα κείμενα του βιβλίου συνιστούν εκτενή οδηγό για την κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών του στρες, εξηγώντας πώς αυτοί ενεργοποιούνται, πώς αντιδρά το πνεύμα και το σώμα και γιατί η παρατεταμένη έκθεση σε αυτό μπορεί να αποβεί τόσο επιζήμια. Από τις ορμόνες που τροφοδοτούν την αντίδραση μάχης ή φυγής ως τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του ανεξέλεγκτου στρες, το βιβλίο αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζεται η ζωή μας, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.
  • Γιατί είναι ένα βιβλίο που μιλάει με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη του στρες, αναλύοντας την έννοια της ομοιόστασης και της διαταραχής της. Αναλύει το πως η γενετική μας κατασκευή είναι εν μέρει «ακατάλληλη» για τη διαβίωσή μας στο σύγχρονο περιβάλλον.
  • Γιατί περιλαμβάνει μικρά αλλά περιεκτικά κείμενα που δίνουν συνοπτικές πληροφορίες για το μακροχρόνιο στρες, την επίδρασή του και πώς μπορούμε να την περιορίσουμε.
  • Γιατί αναφέρεται στις πέντε κύριες συνιστώσες ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε: ο τακτικός και επαρκής ύπνος, η σωστή διατροφή, η μέτρια άσκηση, η χρονική καθημερινή κανονικότητα του ύπνου και των γευμάτων και η διαχείριση του στρες.
Σχετιζόμενα προϊόντα