Η Παγκοσμιοποίηση της Διεθνούς Πολιτικής
Μια εισαγωγή στις διεθνείς σχέσεις
The Globalization of World Politics, 8th edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-204-453-7
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 5/2024
8η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 69.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
29 x 21 εκ, 728 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή
Σε αυτή τη νέα έκδοση του βιβλίου Η Παγκοσμιοποίηση της Διεθνούς Πολιτικής ακολουθήσαμε μια παρόμοια μορφή και δομή με τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά έχουμε προσθέσει αρκετά νέα και συναρπαστικά κεφάλαια που πιστεύουμε ότι κάνουν αυτό το ήδη δημοφιλές και επιτυχημένο βιβλίο ακόμη καλύτερο.
Οι αλλαγές αυτές βασίζονται στην άποψη των επιμελητών για τις αλλαγές που συμβαίνουν στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, αλλά επίσης ανταποκρίνονται στις παρατηρήσεις των σπουδαστών/ριών και στα σχόλια καθηγητών/ριών και σπουδαστών/ριών των Διεθνών Σχέσεων, καθώς και στις εξαιρετικά λεπτομερείς αξιολογήσεις της έβδομης έκδοσης που ανέθεσε η Oxford University Press. Μαζί, όλα αυτά τα σχόλια μας βοήθησαν να εντοπίσουμε έναν αριθμό πρόσθετων τομέων που πρέπει να καλυφθούν.
Συμπεριλάβαμε ένα διεξοδικά επαναδιατυπωμένο κεφάλαιο για την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια πολιτική που διερευνά τις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης της παγκοσμιοποίησης στην παγκόσμια πολιτική και την παγκόσμια τάξη. Κάναμε το εξαιρετικό τμήμα για την ποικιλομορφία των θεωρητικών οπτικών ακόμη καλύτερο ενισχύοντας την ιστορική πλαισίωση των θεωριών που έχουν διαμορφώσει το πεδίο και συμπεριλαμβάνοντας ένα νέο κεφάλαιο για τις μετα-αποικιακές και απο-αποικιακές προσεγγίσεις. Βελτιώσαμε την ενότητα για τα διεθνή ζητήματα αναθέτοντας νέα κεφάλαια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τους πρόσφυγες και την αναγκαστική μετανάστευση.
Έχουμε επίσης επικαιροποιήσει τα μαθησιακά χαρακτηριστικά, περιλαμβάνοντας σχεδόν πολλές ολοκαίνουργιες μελέτες περίπτωσης και πολλές νέες προτάσεις βιβλιογραφίας για περαιτέρω διερεύνηση.

«Το επικαιροποιημένο κεφάλαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ωθεί τον αναγνώστη να αμφισβητήσει και να επανεξετάσει τις κοινές παραδοχές – η κριτική και στοχαστική εστίαση αποτελεί μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στην τρέχουσα αγορά εγχειριδίων των Διεθνών Σχέσεων».
Samuel Jarvis, Διδάκτωρ στις Διεθνείς Σχέσεις, Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον

«Το κεφάλαιο για τις μετα-αποικιακές και απο-αποικιακές προσεγγίσεις προσφέρει πολλές νέες ιδέες και εξαιρετικά παραδείγματα και συζητήσεις. Το πλαίσιο ‘Αντίθετες Απόψεις’ θα πυροδοτήσει έντονες και αναστοχαστικές συζητήσεις μεταξύ των σπουδαστών/ριών».

Birsen Erdogan, Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ

«Το νέο κεφάλαιο για τους πρόσφυγες και την αναγκαστική μετανάστευση καλύπτει ένα θέμα μεγάλης σημασίας και ενδιαφέροντος για τους σπουδαστές/ριες, περιλαμβάνοντας μια συζήτηση της θεωρητικής και νομικής αντιπαράθεσης για τις διάφορες κατηγορίες προσφύγων και αποτελεσματικά παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης για την απεικόνιση της πολυπλοκότητας ενός τόσο δύσκολου πολιτικού ζητήματος».

Craig Mark, Καθηγητής στη Σχολή Διεθνών Σπουδών, Kyoritsu Πανεπιστήμιο Γυναικών