Τι να κάνεις όταν γκρινιάζεις πάρα πολύ
Πως ξεπερνάμε την αρνητικότητα
What to do when you grumble too much : A kids guide to overcoming negativity (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Γαλανάκη, Ευαγγελία
Εικονογράφηση: Bonnie, Matthews
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-774-7
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 1/2024
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 18.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Άδετο
20 x 21 εκ, 300 γρ, 92 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή
Ήξερες ότι η ζωή μοιάζει με αγώνα μετ’ εμποδίων; Είναι συναρπαστική και διασκεδαστική, αλλά έχει και δύσκολα σημεία τα οποία πρέπει να ξεπεράσεις. Αν είσαι ένα παιδί που δυσανασχετεί υπερβολικά με τα δύσκολα αυτά σημεία και σε βαθμό που να μην ευχαριστιέσαι τα καλά πράγματα που προσφέρει η ζωή, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα.
Το βιβλίο «Τι να κάνεις όταν γκρινιάζεις πάρα πολύ» καθοδηγεί τα παιδιά και τους γονείς τους μέσω γνωστικών-συμπεριφορικών τεχνικών στην αντιμετώπιση της αρνητικότητας. Οι λεπτομερείς οδηγίες δείχνουν το πώς τα παιδιά θα γίνουν περισσότερο χαρούμενα υιοθετώντας μια θετική στάση ζωής.
Γραμμένα από κλινικούς ψυχολόγους και καθηγητές Ψυχολογίας που έχουν πολυετή εμπειρία στην εργασία με παιδιά και γονείς και με πολύ ελκυστική εικονογράφηση, τα βιβλία της σειράς «Τι να κάνεις όταν», της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association), πραγματεύονται μεγάλο εύρος ψυχικών δυσκολιών και προβλημάτων των παιδιών.
Αυτά τα διαδραστικά βιβλία περιλαμβάνουν δοκιμασμένες και αποτελεσματικές στρατηγικές και τεχνικές που βασίζονται στη γνωστική-συμπεριφορική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Με οδηγίες βήμα προς βήμα, ιστορίες, μεταφορές, εικόνες, παραστατικά και διασκεδαστικά παραδείγματα, κάθε βιβλίο έχει στόχο την εκπαίδευση, κινητοποίηση και ενδυνάμωση των παιδιών.
Παράλληλα, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών και ενδυναμώνονται οι ίδιοι ώστε να ενισχύουν την ψυχική ευεξία και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των παιδιών.
Την ευθύνη της μετάφρασης και της προσαρμογής, καθώς και την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων έχει η Ευαγγελία Γαλανάκη, καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.