Οπλισμένοι, αρχικά, με μια μηχανή pocket Nikon Coolpix P5000 και στη συνέχεια με διάφορους τύπους κινητών τηλεφώνων με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή, αρχίσαμε τη φωτογράφηση των εικονοστασίων.
Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, επειδή η Κρήτη είναι μεγάλο νησί και το οδικό δίκτυο μετρά πολλές χιλιάδες χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο μέρος επαρχιακό, ακόμα και αγροτικό δίκτυο. Η φωτογράφηση ολοκληρώθηκε ενώ το υλικό στο σύνολό του ήταν ήδη στον γραφίστα, καθώς έπρεπε να επαναφωτογραφηθούν κάποια εικονοστάσια ή να φωτογραφηθούν κάποια άλλα που δεν είχαν ενταχθεί στην έρευνα.
Η ποιότητα του φωτογραφικού υλικού, επειδή δεν στόχευε σε καλλιτεχνική έκδοση αλλά σε επιστημονική μελέτη, δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες της φωτογραφικής τέχνης, αλλά στην αποτύπωση των εικονοστασίων, όπως θα ήθελε να τα δει ένα ερευνητικό επιστημονικό μάτι. Για τον ίδιο λόγο οι όποιες τεχνικές παρεμβάσεις στο φωτογραφικό υλικό έγιναν με μοναδικό στόχο την ανάδειξη του εικονοστασίου και όχι του τοπίου.
Στόχος της όλης προσπάθειας ήταν η καταγραφή του υλικού, η προσπάθεια μελέτης της συγκεκριμένης εκδήλωσης θρησκευτικότητας και μνήμης των Κρητικών και η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικών με τις ομοιότητες και τις διαφορές του φαινομένου με άλλες περιοχές της χώρας.
Για την επιτυχία του στόχου μας συνέβαλαν πολλοί τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και από αυτή τη θέση.