(Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην επιστήμη
There are (no) stupid questions...in science (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-951-2
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 7/2023
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 16.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 15 εκ, 309 γρ, 272 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Σύντομη περιγραφή
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για όλα όσα δεν ξέρατε… στην επιστήμη!
Περιγραφή
Το (Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις… στην επιστήμη γεννήθηκε με αφορμή τη δημοφιλή σειρά της Leah Elson 60 Seconds of Science, όπου οι φανατικοί της ακόλουθοι προτείνουν θέματα στα οποία πρέπει να απαντήσει μέσα σε εξήντα δευτερόλεπτα. Η συγγραφέας απαντά σε αυτό το γεμάτο χιούμορ πρώτο βιβλίο της σε δεκάδες επιστημονικές ερωτήσεις –από συνηθισμένες μέχρι ευφάνταστες ή ακόμα και εξωφρενικές– των θαυμαστών της απ’ όλο τον κόσμο.
Στο πνεύμα του Αστροφυσική για βιαστικούς του Neil deGrasse Tyson και του The Complete Manual of Things that Might Kill You: A Guide to Self–Diagnosis for Hypochondriacs της Jen Bilik, το (Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις… στην επιστήμη εξηγεί επιστημονικά και ιατρικά θέματα με ευκολονόητο και διασκεδαστικό τρόπο, και είναι κατάλληλο τόσο για φιλοπερίεργους αναγνώστες χωρίς επιστημονικές γνώσεις όσο και για επιστήμονες που θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους.
  • Γιατί δίνει  σύντομες, εύληπτες εξηγήσεις επιστημονικών ή ιατρικών θεμάτων χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη.   Σε αυτό το βιβλίο περιέχονται 103 απαντήσεις αληθινών ερωτήσεων σχετικά με την επιστήμη, που προέρχονται από το πολυάριθμο κοινό της συγγραφέως στο κανάλι της στο Youtube. 
  • Το (Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην επιστήμη έχει ως στόχο το να πληροφορήσει το ευρύ κοινό, διδάσκοντάς του ακριβώς αυτά που θέλει να μάθει με έξυπνο, χιουμοριστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε όσους ενδιαφέρονται να θυμηθούν όσα έμαθαν πριν από χρόνια στο σχολείο και τα έχουν ξεχάσει, ή να διαβάσουν καινούργια που δεν τους είχαν περάσει καν από το μυαλό.
  • Η επιστήμη αλλιώς: στις σελίδες του παρουσιάζονται επιστημονικά θέματα γενικού ενδiαφέροντος σύντομα, πρωτότυπα και κυρίως ευκολονόητα,  δείχνοντας έτσι σε όλους ότι η επιστήμη μπορεί να είναι ενίοτε παράξενη και ίσως να μοιάζει και βαρετή κάποιες φορές,  αλλά  παραμένει πάντα εκπληκτικά ενδιαφέρουσα. Τα θέματά του χωρίζονται σε πέντε δημοφιλείς κατηγορίες: βιολογία, χημεία, φυσική, φυσιολογία του ανθρώπου και διάστημα.