Τα δικαιώματα του παιδιού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-85060-1-5
Εκδόσεις Κούρος, Αθήνα, 2021
Ελληνική, Νέα
Σετ προϊόντων, Σετ προιόντων
95 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

“Τα Δικαιώματα του Παιδιού” αποτελούνται από 2 τόμους.
Οι 2 τόμοι περιλαμβάνουν 12 παιδικές ιστορίες εμπνευσμένες από την καθημερινότητα των παιδιών μας, που στόχο έχουν να μας διδάξουν τα Δικαιώματά τους.
Οι ιστορίες εξηγούν γιατί όλα τα παιδιά είναι ίσα ανεξάρτητα από το χρώμα, το φύλλο, τη θρησκεία ή την εθνικότητά τους, γιατί έχουν όλα δικαίωμα στη μόρφωση, την προστασία της υγείας τους, όπως επίσης και στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Επιπλέον προβάλλουν την αξία της ειρήνης, το Δικαίωμα των Παιδιών να
εκφράζονται ελεύθερα, να χρησιμοποιούν ορθά την τεχνολογία και να ζουν σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.
Γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα από αυτές τις ιστορίες μπορούν βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την ανάγκη αντιμετώπισης δυσάρεστων φαινομένων όπως ο ρατσισμός, η βία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η κακοποίηση, η εκμετάλλευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η παραμέληση, τα οποία δυσχεραίνουν τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας του παιδιού.
Οι ιστορίες αυτές, συμβάλλουν ακόμη στο να μεταλαμπαδεύσουμε ποικίλες ανθρωπιστικές αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός, η προσφορά, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, η ομαδικότητα, η ελευθερία έκφρασης, δηλαδή όλα όσα χρειάζονται για να ανθίσει ο χαρακτήρας των παιδιών μας με διδάγματα που
διαρκούν για μια ολόκληρη ζωή.
Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τις ακόλουθες ιστορίες
1) Όλα τα παιδιά είναι ίσα
2) Ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα
3) Η αξία της ειρήνης
4) Μιλάμε και εκφραζόμαστε ελεύθερα
5) Το πείραμα των πέντε δακτύλων
6) Μπορούμε χωρίς την τεχνολογία (;)
Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει:
1) Η διαφορετικότητα είναι δύναμη
2) Σταματάμε τη βία στο σχολείο
3) Υγεία: Το πολυτιμότερο αγαθό
4) Το παιχνίδι δίνει ζωή
5) Κανένα παιδί δεν πρέπει να δουλεύει
6) Μία οικολογική εξόρμηση

Στην αρχή κάθε ιστορίας υπάρχει ένα μικρό ποιηματάκι σχετικό με το περιεχόμενό της. Στο τέλος της ιστορίας υπάρχουν ο σκοπός και οι στόχοι της. Κάθε ιστορία στηρίζεται σε διαλόγους και μπορεί να γίνει δραματοποίηση /αναπαράσταση του κειμένου σε σκετς. Υπάρχουν ακόμη και τα άρθρα του επίσημου κειμένου της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τον ΟΗΕ, που αντιστοιχούν σε κάθε ιστορία, το οποίο ισχύει σε 193 χώρες από το 1990.
Σχετιζόμενα προϊόντα