Στον Γ΄ Τόμο του βιβλίου «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία» παρατίθεται η αρθρογραφία του συγγραφέα από την ένταξη των Σκοπίων στο NATO μέχρι το πρώτο Συνέδριο της Επιτροπής Ελληνισμού.
Από τον πρόλογο του βιβλίου:
«Στο διάστημα που αναφέρεται αυτός ο τόμος συνέβησαν πολλά γεγονότα. Κατ’ αρχάς καταβάλαμε προσπάθεια ώστε να υπάρξει μία εθνική αντεπίθεση. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι η σθεναρή αντίσταση που επέδειξε η Βουλγαρία στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία αντίσταση που πραγματικά ξεμπρόστιασε την υποτακτική στις μεγάλες ξένες δυνάμεις –ΗΠΑ και Γερμανία– ελληνική πολιτική… Επίσης, γίνεται αναφορά στις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους Σκοπιανούς και στην επανεμφάνιση του κ. Νικόλαου Κοτζιά, ο οποίος παραδέχτηκε ότι με τη συμφωνία που σχεδίασε και υπέγραψε, αναγνωρίστηκε μακεδονικό έθνος για τους Σκοπιανούς… Τέλος, γίνεται αναφορά στο μνημείο που ανεγέρθηκε στο Πισοδέρι και φέρει την επιγραφή “Σε αυτό το χωριό, στις 17 Ιουνίου 2018, Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών”.
…το ξεπούλημα της Μακεδονίας μέσω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών μάς ώθησε να ιδρύσουμε την Επιτροπή Ελληνισμού. Ξεκινώντας από την αντίσταση των απλών Ελλήνων πατριωτών στο Πισοδέρι της Φλώρινας, στις 17 Ιουνίου 2018, και μετά από μία σειρά αγώνων, καταφέραμε να κινητοποιήσουμε εκείνες τις δυνάμεις του ελληνισμού ώστε να οργανωθούμε κατάλληλα. Μέσω, λοιπόν, της Επιτροπής Ελληνισμού ήδη αγωνιζόμαστε πιο μεθοδικά όχι μόνο για την ανατροπή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για την προάσπιση όλων των εθνικών μας ζητημάτων».