Η Συμβολή της Πληροφορικής στην Υγεία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-531-475-0
Δίαυλος, Αθήνα, 10/2021
3η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 18.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 559 γρ, 330 σελ.
Περιγραφή


Η ιατρική και γενικότερα ο χώρος της υγείας δέχεται με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό την επιρροή των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της έντονης εξέλιξης των νέων τεχνολογιών. Σαν επακόλουθο, δημιουργούνται μεταξύ τους όλο και πιο ισχυροί αλληλεξαρτώμενοι δεσμοί. 
Στον χώρο της υγείας υπάρχει μια διογκούμενη απαίτηση όχι μόνο για την αύξηση του εύρους κάλυψης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και για παράλληλη βελτίωση της ποιότητάς τους. Επιπλέον, μέσα σε περιβάλλοντα διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού, κρίσιμα ζητούμενα αποτελούν η βελτίωση της παραγωγικότητας, η προαγωγή της έρευνας και η εξοικονόμηση πόρων. Όλα τα ανωτέρω επιτάσσουν τη συνδρομή σύγχρονων τεχνολογιών, ώστε να μπορέσουν να προκύψουν τα πλέον έγκυρα αποτελέσματα και να υποστηριχθούν αποφάσεις σε επίπεδα διοίκησης και κλινικής πρακτικής, που με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της υγείας. 
Η τομή της πληροφορικής με την υγεία έχει δημιουργήσει έναν διεπιστημονικό κλάδο, ο οποίος έχει πλέον καταστεί ουσιώδες και αναπόσπαστο μέρος όλων των υπηρεσιών και των προϊόντων της υγείας. 
Το βιβλίο πραγματεύεται τη νευραλγική και διαρκώς διογκούμενη συμβολή της πληροφορικής στην υγεία. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων πληροφορικής, ιατρικής, και παραϊατρικών επαγγελμάτων, καθώς και σε όσους ασχολούνται, επιθυμούν να ασχοληθούν ή απλά να ενημερωθούν για τη Συμβολή της Πληροφορικής στην Υγεία.


Ο Δημήτρης Γ. Καπόπουλος κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στην Πληροφορική από το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Πληροφορική & Επιχειρησιακή Έρευνα καθώς και Πτυχίο Μαθηματικών. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Προΐσταται του τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων Ανοικτής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι συντονιστής σχετικών ομάδων εργασίας. Διδάσκει Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης. Υπήρξε στέλεχος πληροφορικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας. Πρωτύτερα είχε εργαστεί επί μακρόν σε ομάδα ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων υγείας. Έχει συγγράψει δύο βιβλία και πολλά άρθρα σε διεθνή περιοδικά.