Tο βιβλίο αυτό πραγματεύεται τη θεωρητική και πρακτική διάσταση της διδακτικής της δραματικής τέχνης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επικεντρώνεται στις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να διδαχτεί το διαδικαστικό δράμα σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
Η δραματική τέχνη στην εκπαίδευση συμβάλλει στη μεταμόρφωση του ατόμου σε προσωπικό, σε μορφωτικό, σε θεραπευτικό, σε αισθητικό, σε καλλιτεχνικό και σε πολιτιστικό επίπεδο. Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται οι αρχές της δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση και οι τεχνικές της διδασκαλίας της στη σχολική τάξη. Παρατίθεται, επίσης, το πλαίσιο διδασκαλίας του εκπαιδευτικού δράματος στις τάξεις του Δημοτικού σχολείου, διαρθρωμένο σε ενότητες και υποενότητες. Για κάθε υποενότητα παρουσιάζονται ιδέες, οι οποίες μπορεί να χρησιμεύσουν ως αρχικός οδηγός. Προοδευτικά, οι δάσκαλοι με την αύξηση της εμπειρίας τους μπορούν να προσθέσουν κι άλλες δραστηριότητες ή να προσαρμόσουν αυτές που παρουσιάζονται εδώ σε διαφορετικά εννοιολογικά θέματα. Οι δραστηριότητες παρουσιάζονται σε τρεις κατηγορίες: α) εισαγωγικές β) κύριες και γ) καταληκτικές. Το βιβλίο αποτελείται από οκτώ κεφάλαια που αντικατοπτρίζουν τη θεωρητική, την αισθητική και την πρακτική διάσταση της διδακτικής της δραματικής τέχνης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Σκοπός του συγγραφέα είναι να καλύψει σχετικές ανάγκες τόσο των φοιτητών όσο και αυτών που ασχολούνται με τις μεθόδους διδακτικής του διαδικαστικού δράματος στην εκπαίδευση. Ειδικότερα, το βιβλίο στοχεύει να συμβάλει στην κατανόηση της χρήσης των μεθόδων και των τεχνικών του εκπαιδευτικού δράματος στη διδακτική πράξη. Τα διαπραγματευόμενα θέματα αυτού του βιβλίου είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη δημιουργική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Ειδικότερα, το βιβλίο απευθύνεται σε θεατρολόγους, σε νηπιαγωγούς, σε δασκάλους, σε ηθοποιούς, σε δραματοθεραπευτές, σε ψυχολόγους και σε γονείς.