Ήρθε το αύριο ή ακόμη;
Πως η πανδημία αλλάζει την Ευρώπη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-590-3
Ελληνική, Νέα
€ 11.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 15 εκ, 128 γρ, 96 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο Krastev θέτει επί τάπητος τα πιο φλέγοντα ζητήματα της πανδημίας και αναλογίζεται εν θερμώ τις συνέπειες που θα έχει για όλους μας, και ειδικά για την ύπαρξη και τους θεσμούς της Ευρώπης, η πρωτοφανής υγειονομική κρίση των ημερών μας.
Περιγραφή

Τι θα επιφέρει, άραγε, η πανδημία που ζούμε, σε συλλογικό και θεσμικό επίπεδο; Μια ριζική αναθεώρηση του εθνικισμού και των αντιλήψεών μας για το «οικείο» και το «ξένο»; Την προσδοκώμενη μετάλλαξη κρίσιμων τομέων της παγκόσμιας οικονομίας; Τη συνολική αναδιάταξη των σχέσεων μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας; Τον νέο ρόλο της ενωμένης Ευρώπης σε μια συγκυρία δραματικής ενίσχυσης των εθνών-κρατών;

Με την πανδημία του κορονοϊού σε πλήρη εξέλιξη, ο Ivan Krastev αναλογίζεται εν θερμώ τις συνέπειες που θα έχει για όλους μας, και ειδικά για την ύπαρξη και τους θεσμούς της Ευρώπης, η πρωτοφανής υγειονομική κρίση των ημερών μας. Συνδυάζοντας, όπως συνηθίζει, το πάθος της πολιτικής στράτευσης με τη νηφαλιότητα μιας σκέψης που απλώνεται με άνεση από τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία μέχρι τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, ο Krastev θέτει επί τάπητος τα πιο φλέγοντα ζητήματα της πανδημίας.

Άμεσος όσο και στοχαστικός, μακριά από ρηχές κοινοτοπίες και επιτηδευμένες αφαιρέσεις, ο λόγος του Krastev αποδεικνύεται ανεκτίμητο βοήθημα για όποια και όποιον θέλει να διαπεράσει τα σκοτάδια του καιρού μας και να αντιληφθεί τις σημερινές προκλήσεις στις σωστές διαστάσεις τους.

Γιατί σας το προτείνουμε:


  • Γιατί η πανδημία του κορονοϊού έφερε τον κόσμο ανάποδα και ο Ivan Krastev είναι από τους λίγους συγγραφείς που διαθέτουν τη νηφαλιότητα αλλά και τα εχέγγυα να ασχοληθούν χωρίς φόβο και πάθος με ένα τόσο συγκλονιστικό υπαρξιακό ζήτημα, με γλώσσα γλαφυρή και αιχμηρή και διαπιστώσεις σαφείς και αδίστακτα τολμηρές.
  • Γιατί είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απρόσκοπτα, κατανοώντας τους κινδύνους και τις προκλήσεις της πανδημίας και υπογραμμίζοντας με σαφήνεια τις επιλογές που έχουμε από εδώ και πέρα ως άτομα και ως ανθρωπότητα.
  • Γιατί ο συγγραφέας υπερασπίζεται απροκάλυπτα τη δημοκρατία και τον φιλελευθερισμό σε μια συγκυρία όπου η Ευρώπη καλείται να αντισταθεί τόσο στην τρέλα της Αμερικής όσο και τον αυταρχισμό της Κίνας. Η φωνή του Krastev είναι μια φωνή που η Ευρώπη πρέπει να ακούσει –και σε επίπεδο εθνών και ως ένωση– αν θέλει να μη γίνει υποχείριο ανεξέλεγκτων δυνάμεων στη διεθνή σκακιέρα.