Σύγχρονα Λειτουργικά Συστήματα - 4η αμερικανική έκδοση
Modern Operating Systems 4th Edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-853-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 5/2018
Ελληνική, Νέα
€ 75.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
29 x 21 εκ, 2,430 γρ, 986 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή

Η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση αυτού του παγκόσμιου best seller περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των λειτουργικών συστημάτων. Έχουν προστεθεί πολλές σελίδες με νέο περιεχόμενο και έχει αφαιρεθεί ξεπερασμένο υλικό.

Αντλώντας από τη μεγάλη τους πείρα ως σχεδιαστές λειτουργικών συστημάτων, οι συγγραφείς με σαφήνεια και διασκεδαστικό ύφος μοιράζονται μαζί μας τις βαθιές γνώσεις τους και τις πρακτικές λεπτομέρειες που κατέχουν, με τρόπο που ελάχιστοι άλλοι συγγραφείς θα μπορούσαν.

Κυριότερα θέματα

  • Πλήρης και ενημερωμένη κάλυψη των Windows 8 και των τελευταίων Linux/iOS/Android

  • Ενημερωμένη και βελτιωμένη κάλυψη της ασφάλειας

  • Αναδιάταξη του βιβλίου ώστε οι βασικές αφαιρέσεις (abstractions) να παρουσιάζονται νωρίτερα

  • Κάλυψη των νέων ερευνών οι οποίες ίσως διαμορφώσουν τα λειτουργικά συστήματα του αύριο

  • Ενημερωμένες ασκήσεις προγραμματισμού σε κάθε κεφάλαιο και επιπλέον ασκήσεις

  • Ασκήσεις προσομοίωσης λειτουργικού συστήματος.

Ο Andrew S. Tanenbaum είναι Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ στην Ολλανδία, όπου ασχολείται κυρίως με την προχωρημένη έρευνα σε θέματα συστημάτων και ασφάλειας. Ο Dr. Tanenbaum είναι μέλος των IEEE και ACM, και Καθηγητής της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών της Ολλανδίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων και έχει γράψει ή συμμετάσχει στη συγγραφή πέντε βιβλίων τα οποία έχουν φτάσει τις 18 εκδόσεις, μεταφράστηκαν σε 21 γλώσσες, από Βασκικά μέχρι Ταϊλανδικά, και χρησιμοποιούνται σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, υπάρχουν 163 εκδόσεις των βιβλίων του. Το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο IEEE James H. Mulligan, Jr. Education Medal για «τη συνεισφορά του στην εκπαίδευση σε θέματα Πληροφορικής, και ιδιαίτερα στην οργάνωση υπολογιστών, τη δικτύωση, και τα λειτουργικά συστήματα».

Ο Herbert Bos είναι πτυχιούχος του Twente University και κάτοχος Ph.D. από το Εργαστήριο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Cambridge. Έχει εργαστεί εκτενώς στις αξιόπιστες και αποδοτικές δομές ε/ε για λειτουργικά συστήματα όπως το Linux, αλλά και στην έρευνα συστημάτων που βασίζονται στο MINIX 3, και είναι Καθηγητής Ασφάλειας Συστημάτων και Δικτύων στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Vrije της Ολλανδίας. Το κύριο ερευνητικό του πεδίο είναι η ασφάλεια συστημάτων ενώ υλοποιεί πρωτοποριακούς τρόπους για την ανίχνευση και απόκρουση επιθέσεων, την ανάλυση και αντίστροφη κωδικοποίηση κακόβουλου λογισμικού, και την απόκρουση δικτύων ρομπότ (botnet).