ΜΜΕ Διαφήμιση και κατανάλωση : Η Ελληνική περίπτωση 2000-2010
Τόμος 1
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81169-0-0
Ιδιωτική Έκδοση, Αθήνα, 2014
Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
27 x 16 εκ, 450 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο καταγράφει αναλυτικά ανά ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, κινηματογράφος και τηλεόραση) την πορεία τούς στην Ελλάδα από το 2000 έως και το 2010.
Περιγραφή

Πρόκειται για μια εξαιρετική καταγραφή, μέσα σε περίπου 940 σελίδες, της εξελικτικής πορείας των ΜΜΕ, της διαφήμισης και της κατανάλωσης στην Ελλάδα μέσα στη συγκεκριμένη 10ετία «σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση του καθενός στους υπόλοιπους δύο παράγοντες, με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και με στόχο την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία, αλλά και με αναδρομές στην κατάσταση προ του 2000, όπου αυτό απαιτείται» όπως σημειώνει ο ίδιος.

Τη διαχείριση του δίτομου έργου έχει αναλάβει για μια εξαετία η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης, η οποία και θα αποφασίσει το πότε και τον τρόπο έκδοσής του. Σκέψεις και σχεδιασμοί πάντως υπάρχουν ακόμα και για διαδικτυακή έκδοση καθώς με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να ανατρέξουν με ενεργά λινκ σε μια σειρά από πηγές, σημειώσεις, παρατηρήσεις και πίνακες που συγκέντρωσε και ανέλυσε ο κ. Χαιρετάκης και περιλαμβάνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει παράλληλη ανάγνωση όλων των δεδομένων.

Ο καθηγητής αφιερώνει το δίτομο έργο του στη μνήμη των Ρούσσου Βρανά, Αγγελου Ελεφάντη, Αριστέας Μπουγάτσου, Χρήστου Παπουτσάκη και Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χαιρετάκης αναφέρεται στη μετάβαση από το «μπλοκ» του Τύπου στα διάδοχα «μπλοκ» των ΜΜΕ, στην προώθηση της «μαζικής κουλτούρας, στην εποποιία των εμπορικών/ιδιωτικών καναλιών, στα προγράμματα της τηλεόρασης, καθώς και στις σχέσεις της τηλεόρασης με τη διαπλοκή και την πολιτική». Το δίτομο έργο εστιάζει στις ποσοτικές διαστάσεις των ΜΜΕ και των ακροατηρίων τους, «στις διαδρομές της πολιτικής επικοινωνίας, καθώς και στις διαστάσεις των δημοσκοπήσεων, των εκλογικών αποτελεσμάτων και της διαφήμισης». Αυτό που πραγματικά βοηθά τον αναγνώστη να αποκτήσει πληρέστατη εικόνα, είναι οι αναλυτικοί πίνακες με ποσοτικά στοιχεία και βέβαια οι παραπομπές σε αρθρογραφία και βιβλιογραφία. Ζητήσαμε από τον καθηγητή και μας παραχώρησε για προδημοσίευση ένα κομμάτι που αναφέρεται στην τηλεόραση όπως και τους πίνακες που δημοσιεύουμε για την τηλεθέαση διαχρονικά και τον χάρτη των ΜΜΕ στην Ελλάδα.



(Πηγή   http://www.news4all.gr/opinion/14291-2014-03-21-16-59-12  s.maniatis@efsyn.gr)

Σχετιζόμενα προϊόντα