«Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα» είναι ένα χρήσιμο εγχειρίδιο άκρως βοηθητικό για τον εκάστοτε παιδαγωγό πιανίστα αλλά και τους μαθητές του.
Χωρισμένο σε 3 κεφάλαια, παρέχει την απαραίτητη γνώση σχετικά με την ιστορική εξέλιξη του πιάνου, τη δημιουργία των πιανιστικών σχολών και των κυριότερων συνθετών και του ρεπερτορίου.
Εν συνεχεία, γίνεται λόγος για την παιδαγωγική του πιάνου, για την επίδραση της μουσικής κατά τα πρώιμα στάδια της ζωής του ανθρώπου, αλλά και για τις μεθόδους διδασκαλίας-προσέγγισης των μαθητών. Συνάμα, δίνεται έμφαση σε στοιχεία παιδαγωγικής ψυχολογίας άκρως απαραίτητα για τον παιδαγωγό πιανίστα.
Τέλος, αναπτύσσονται διεξοδικά όλες οι παράμετροι οι οποίες σχετίζονται με την τεχνική, με τους τρόπους μελέτης και με τη μουσικότητα στην εξέλιξη-μελέτη ενός ανερχόμενου πιανίστα.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ποιος δεν άκουσε τον ήχο του πιάνου και δεν ερωτεύτηκε τη μουσική μέσα σε ένα βράδυ. Ποιος δεν ένιωσε την καρδιά του να χορεύει στους κραδασμούς μιας energico μελωδίας και ποιος δεν συγκινήθηκε στο πιο θλιμμένο τόνο του. Σαφώς, θα απαντούσα, κανείς. Πόσο μάλλον όταν το παιδί με τις χίλιες πρωτόγνωρες επαφές που συναντά στην καθημερινότητα του, έρχεται να συναντήσει για πρώτη φορά το πιάνο, όχι ως παιχνίδι αλλά ως μάθηση.
Εν αρχή λοιπόν, εκτός από το λόγο, είναι ή τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα. Πως θα μυήσει ένα παιδί σε αυτό το μουσικό ταξίδι -- πως θα επιδράσει όλη η διαδικασία στα πρώιμα στάδια της ζωής του ανθρώπου, αλλά και πως μέσα από την παιδεία του πιάνου, θα αναπτυχθούν διεξοδικά όλες οι παράμετροι οι οποίες σχετίζονται με την τεχνική - με τους τρόπους μελέτης ενός ανερχόμενου πιανίστα.