`Το «Υπέρ Πατρίδος» αποτελεί μια ερεθιστική συζήτηση, μεταξύ μερικών από τους πιο εξέχοντες διανοούμενους, σχετικά με το που θα έπρεπε να στηρίζονται οι βασικές αρχές μας ως προς αυτό το ζήτημα.
Στο επίκεντρο αυτού του ζωντανού, ενδιαφέροντος διαλόγου, βρίσκεται το παθιασμένο επιχείρημα της Martha Nussbaum υπέρ του «κοσμοπολιτισμού». Καθώς οι δεσμοί μας με τον υπόλοιπο κόσμο δυναμώνουν, υποστηρίζει, θα πρέπει να αμφισβητήσουμε τον συμβατικό πατριωτισμό, ως τοπικιστικό ιδεώδες, και αντ’ αυτού να δούμε τον εαυτό μας ως «πολίτη του κόσμου».
Δεκαέξι συγγραφείς και στοχαστές απαντούν στο κείμενο της Nussbaum με σύντομα επιθετικά δοκίμια, αναγνωρίζοντας την δύναμη του επιχειρήματος της, αλλά υπερασπίζοντας ! συχνά τον πατριωτισμό και άλλες δεσμεύσεις τοπικού χαρακτήρα. Απόψεις προερχόμενες από μια εκπληκτική ποικιλία συγγραφέων, φιλοσόφων, ποιητών, φιλολόγων και ιστορικών συνθέτουν αυτόν τον τόμο, ενώ η Nussbaum επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πίστη της στο κοσμοπολίτικο ιδεώδες με ένα συγκινητικό επιλογικό δοκίμιο.
[...] Μια θαυμάσια συλλογή στοχασμών για τον πατριωτισμό και τον κοσμοπολιτισμό. Σε μια εποχή που στις πιο επίμαχες πολιτικές συζητήσεις εγείρονται ερωτήματα περί ταυτότητας, συμμετοχής και ιθαγένειας, αυτό το βιβλίο απευθύνεται σ` ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό. Πρέπει να διαβαστεί από τον καθένα που ενδιαφέρεται για την ηθική πολυπλοκότητα της σύγχρονης δημόσιας ζωής, είτε αυτός είναι φοιτητής, είτε πνευματικός άνθρωπος, είτε απλός πολίτης.` Michael J. Sandel, συγγραφέας του Democracy`s Discontent
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]