Τυχαία είσοδος
Μυθιστόρημα
Εξώφυλλο/εικαστικό: Διαμαντίδης, Χρήστος
Επιμέλεια κειμένου: Λόη, Άρτεμις
Επιμέλεια σειράς: Μαραγκόπουλος, Άρης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6760-74-7
Τόπος, Αθήνα, 10/2008
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 13.24 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 13 εκ, 270 γρ, 235 σελ.
Περιγραφή

Η `Τυχαία είσοδος` είναι ένα πολιτικό θρίλερ για το σήμερα με σκηνικό τον κυβερνοχώρο και τα ραδιοκύματα, πρωταγωνιστή τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι και υπόβαθρο τις θεωρίες συνωμοσίας που ευνοεί η κυρίαρχη τάξη πραγμάτων.
Ένας ρομαντικός ραδιοερασιτέχνης που, στα χρόνια του Διαδικτύου, επιμένει να απολαμβάνει ευτυχής τη μοναξιά των ραδιοκυμάτων, λαμβάνει τυχαία στον δέκτη του ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα. Η προέλευση του μηνύματος, το πιθανό νόημά του, η εμπλοκή του με απροσπέλαστα κέντρα λήψης αποφάσεων εισβάλλουν ξαφνικά στον περίκλειστο κόσμο του και τον παρασύρουν σε ένα μανιασμένο κυνήγι για τη λύση του μυστηρίου.
Αλλά υπάρχει μυστήριο στον κυβερνοχώρο; Υπάρχει μυστήριο για τις μυστικές υπηρεσίες; Υπάρχει μυστήριο για τους δικτυωμένους δημοσιογράφους; Ένας χεβιμεταλάς πορωμένος κομπιουτεράς, ένας ιδιότροπος φιλόσοφος που δεν σκέφτεται με τις φτηνές κατηγορίες της αγοράς και μια επιτυχημένη δημοσιογράφος που διατηρεί ανοικτούς διαύλους με την Εξουσία καλούνται να πάρουν μέρος στο παιχνίδι της αποκρυπτογράφησης.
Το παιχνίδι πολύ γρήγορα αποκτά απρόβλεπτες διαστάσεις. Διότι σ` αυτό εμπλέκεται η διεθνής τρομοκρατία, η διεθνής πολιτική, αλλά και η Ιστορία: σαράντα χρόνια πριν, η δολοφονία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι στην Αμερική προβάλλει ως η μόνη διέξοδος για τη λύση αυτού του απίθανου όσο και περίπλοκου μυστηρίου. Όμως η πραγματικότητα δεν είναι πάντα τόσο θεαματική. Κι όταν ένα συμβάν οφείλεται σε κάποιον τυχαίο παράγοντα, π.χ. σε μια απλούστατη σύμπτωση, ελάχιστοι είναι έτοιμοι να τον αποδεχτούν.
Η `Τυχαία είσοδος`, είναι ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ που εξηγεί πειστικά την κοινωνική / ψυχολογική διαδικασία που ενθαρρύνει τους πάντες να σκέφτονται με τους όρους που έχει επιβάλει στον πλανήτη η αμερικανική μιντιατική εικόνα: μέσα από κάποια, λιγότερο ή περισσότερο αληθοφανή, λιγότερο ή περισσότερο θεαματική, θεωρία συνωμοσίας...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]