Το ηλεκτρολογικό σχέδιο - Ι
Φωτισμός, ασθενή ρεύματα, θέρμανση, ανορθωτικές διατάξεις, μηχανές D.C., μηχανές Α.C., περιελίξεις A.C. και D.C., μετασχηματιστές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-411-200-5
Ίων, Αθήνα, 2004
4η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 18.26 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 563 γρ, 271 σελ.
τ. 1 από 2
Περιγραφή

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μια θεαματική εξέλιξη των τεχνολογικών επιτευγμάτων, σε σημείο που να είναι αδύνατη η άμεση ενημέρωση και φυσικά η διδασκαλία των νέων τεχνολογιών .
Όταν το 1977 έγραψα το πρώτο βιβλίο "ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ" για τις τότε ανάγκες της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ, θεωρήθηκε από πολλούς σαν πρωτοποριακό, μιας και υπήρχε σχετικό κενό στο συγκεκριμένο:χώρο της τεχνικής βιβλιογραφίας. Έτσι, αρκετές σειρές ηλεκτρoλόγων, όλων των βαθμίδων, διδάχθηκαν και εφάρμοσαν αυτά που περιλάμβανε αυτό το βιβλίο.
Με την πάροδο των ετών, σιγά-σιγά, καθιερώθηκαν και έγιναν εφαρμογές καθημερινής ρουτίνας, σύγχρονα συστήματα, τα οποία θεωρούνται σαν μοναδικά και δεδομένα, απ` τις σημερινές γενιές.
Ζωντανό παράδειγμα, αποτελεί η χρήση του υπολογιστή τσέπης.
Ποιος νέος σήμερα γνωρίζει την ύπαρξη του λoγαριθμικoύ κανόνα; Στο χώρο των ηλεκτρολογικών εφαρμογών και ιδιαίτερα στις βιομηχανικές εφαρμογές, τα "Ηλεκτρονικά Ισχύος" στερεάς κατάστασης και οι "Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές" (,PLC) , αντικατέστησαν πλήρως τα συμβατικά κυκλώματα (όπως χειροκίνητες μεταβλητές αντιστάσεις, ανορθωτές υδραργύρου, ...), σε σημείο όπου σε σύγχρόνες βιομηχανικές μονάδες, όλοι οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται απ` το κέντρο ελέγχου, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτή η μικρή επανάσταση, στηρίχθηκε, στη θεαματική βελτίω- ση και μείωση του κόστους κάποίων βασικών δομικών στοιχείων, όπως τα θυρίστορ, τα Τρανζίστορ ισχύος και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα. Σημειώνεται ότι για τα τελευταία, η βελτίωση σε αριθμό κυκλωμάτων και διαστάσεις, είναι ασύλληπτη. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)